Скандал із порушенням ПДР: депутата Куницького оштрафували на 340 гривень

Скандал із порушенням ПДР: депутата Куницького оштрафували на 340 гривень

Укрінформ
Народного депутата Олександра Куницького оштрафували на 340 грн за порушення ПДР у центрі міста.

Факт накладення штрафу кореспонденту Укрінформу підтвердив речник Управління патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

"Дійсно, напередодні прийнято постанову про накладення штрафу у розмірі 340 гривень на водія, який за кермом Porsche Panamera увечері 21 листопада порушив правила дорожнього руху на вулиці Сумській у Харкові", - зазначив Гайдук.

За його словами, постанову про накладення штрафу прийнято за ч. 1 ст. 122 Кодексу про адмінпорушення. Йдеться про порушення вимоги дорожнього знаку щодо напрямку руху по смугах.

"Розгляд справи пройшов за умови встановлення всіх обставин події та ступеня винуватості особи. Ані водій, ані представник на засідання не з'явилися", - зауважив речник.

За законом, додав він, у винного є 15 діб на сплату штрафу та 10 - на оскарження.

Як повідомляв Укрінформ, посилаючись на пресслужбу УСБУ в Харківській області, 23 листопада начальник відомства Роман Дудін під час розширеного засідання на тему посилення відповідальності за порушення дорожнього руху, що відбулося у Харківській обласній прокуратурі, запропонував виключити Куницького з Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності як порушника ПДР. На його переконання, людина, яка постійно порушує правила дорожнього руху, не може повчати правоохоронців щодо попередження порушень ПДР.

У той же час, як написав у Фейсбуці депутат Харківської обласної ради Анатолій Козловський, "у пана Олександра Куницького вже є 4 несплачені штрафи".

Щодо Куницького, то він 22 листопада на виїзному засіданні наполягав на оцінці діяльності керівництва патрульної поліції регіону, яка "не посилила роботу із запобігання ДТП".

22 листопада у Харкові відбулося виїзне засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності для обговорення напрямів посилення відповідальності за порушення дорожнього руху та ДТП зі смертельними наслідками.

В ході засідання обговорено причини та наслідки порушення ПДР, що призвело до резонансних ДТП, а також питання щодо включення до порядку денного сесії ВР проєкту закону про внесення змін до Кримінального кодексу України у частині посилення відповідальності за ДТП, зокрема, за водіння під впливом алкоголю чи наркотиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-