Динаміка госпіталізацій уповільнилася в семи областях – Шмигаль

Динаміка госпіталізацій уповільнилася в семи областях – Шмигаль

Коронавірус
Укрінформ
Останніми днями спостерігається уповільнення динаміки госпіталізацій хворих на COVID-19 в семи областях, експерти фіксують перші появи стабілізації ситуації із захворюваністю.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"В червоній зоні карантину залишається більшість областей, але експерти та лікарі починають фіксувати перші прояви стабілізації ситуації. Це вже видно по кількості і нових випадків, і кількості госпіталізацій. Особливо в тих регіонах, які першими потрапили в червону зону. Зокрема, останні дні бачимо сповільнення динаміки госпіталізацій у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Херсонській, Харківській та Чернівецькій областях", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій перевищений у Києві та 22 областях

Загалом, за словами прем'єра, ситуація з коронавірусом залишається складною, із понад 76 тисяч ліжок, виділених для лікування пацієнтів з COVID-19, зайняті майже 52 тисяч.

Натомість, як наголосив Шмигаль, в реанімаційних відділеннях та відділеннях інтенсивної терапії майже 99% хворих - невакциновані, 9 з 10 людей, що потрапляють в лікарню з COVID-19, не мають щеплення проти коронавірусної хвороби.

Як повідомляв Укрінформ, уряд розраховує, що до кінця тижня в країні майже 40% дорослого населення будуть щеплені проти COVID-19 принаймні однією дозою.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-