У Львові учні початкових класів з 15 листопада повертаються за парти

У Львові учні початкових класів з 15 листопада повертаються за парти

Укрінформ
У Львові, який знаходиться в червоній зоні епідемічної небезпеки, учні 1-4 класів з 15 листопада зможуть повернутися до очного навчання, проте решта карантинних обмежень діятимуть ще 2 тижні.

Про це рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«З понеділка, 15 листопада, для учнів 1-4 класів поновлюється очна форма навчання. Поки це рішення стосується лише молодшої школи. Решта карантинних обмежень продовжується ще на 2 тижні - до 29 листопада», - написав Садовий.

Мер також зазначив, що зараз міська рада Львова перебуває на роздоріжжі, оскільки медики відзначають, що карантинні заходи дають змогу стабілізувати стрімку динаміку поширення вірусу, але поки ще зарано говорити про спад епідемії.

Наступне засідання міської комісії ТЕБ і НС відбудеться в п‘ятницю, 12 листопада.

Як повідомляла ЛМР, у Львові 96% освітян – вакциновані. З 16 тисяч працівників сфери освіти від роботи відсторонено близько 2%. Це переважно технічний та обслуговуючий персонал. Ще 2% - це ті, хто на цей час перебуває на лікарняному, у відпустці тощо.

З 30 жовтня Львів перебуває в червоній зоні епідемічної небезпеки, тому було прийнято рішення з 1 листопада відправити школярів на дистанційне навчання. Очно працюють лише дошкільні заклади. Раніше, з 18 жовтня, у Львові суттєво посилили карантин, а учнів міських шкіл відправили на канікули до 30 жовтня включно.

Читайте також: Більш як половина українців вважають «дистанційку» руйнівною для психіки дітей

Невдоволені батьки школярів 2 листопада зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах червоної зони за умови 100% вакцинації педпрацівників, яка набрала потрібні 500 голосів за 12 годин. 3 листопада батьки вийшли на акцію протесту до міської ради з вимогою скасувати дистанційне навчання у школах.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 194 384 осіб, з них за минулу добу – 1021. Померли від коронавірусної інфекції 4890 мешканців.

В Україні загалом підтверджено 3 130 772 випадки COVID-19 (з них за минулу добу - 23 283), одужали 2 553 842 особи. Водночас зафіксовано 74 206 летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-