Львівська міськрада розгляне петицію про відновлення навчання офлайн

Львівська міськрада розгляне петицію про відновлення навчання офлайн

Фото
Укрінформ
У Львові зареєстрована 2 листопада петиція про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах червоної зони за умови 100% вакцинації педпрацівників набрала потрібні 500 голосів за 12 годин.

Відповідне звернення опублікували на платформі електронної демократії, яке ініціювала львів’янка Анна Косарєва, передає Укрінформ.

Петиція на платформі електронної демократії була оприлюднена зранку 2 листопада, а до кінця дня вже набрала потрібні 500 голосів, щоб звернення розглянули на сесії Львівської міськради. Тепер її мають розглянути депутати Львівської міської ради на одному з наступних пленарних засідань.

Пікет під Львівською міською радою / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Сьогодні ж біля Ратуші батьки вийшли на акцію протесту з вимогою скасувати дистанційне навчання у школах.

«Ми закликаємо повернути очне навчання для дітей, там де є 100% вакцинованих вчителів. У Львові вже багато таких шкіл і ми хочемо, щоб вони повернулися до життя, а діти - до навчання. Ми вважаємо, що так чесно, оскільки це прописано в постанові щодо червоної зони, згідно з рішенням Кабміну. Ми розуміємо, що червона зона, тому не збирали великої кількості людей, прийшло лише кілька осіб, але дуже хочемо, щоб на нас звернули увагу і почули», - розповіла мама третьокласника, Вікторія.

Перед мерією виставили кілька десятків парт із написами: «Освіта – не лише картинка в комп’ютері», «Я хочу нормально навчатися», «Ковід закінчиться, а другий клас не повернеш» «Якщо вакцини працюють, чому я не можу вчитися» тощо.

До протестувальників вийшов заступник міського голови Андрій Москаленко. Він повідомив, що підтримує батьків, але обмеження були зумовлені тим, що серед дітей почалося масове поширення коронавірусу, якого не спостерігали в попередніх хвилях.

Читайте також: На Львівщині три лікарні заповнені на 100% COVID-хворими

Як приклад, чиновник навів збільшення кількості дітей з COVID-19 в обласному Охматдиті та з пневмоніями у Львівській міській дитячій лікарні (на Орлика). Проте, за його словами, обмеження, які встановила міська комісія з питань ТЕБ і НС, спрацьовують. Якщо минулого тижня у Львівській міській дитячій лікарні було понад 100 дітей з важкими ураженнями легень, то наразі їх кількість коливається від 40 до 60. Для того, щоб учнів вивести з дистанційного навчання, слід, щоб позитивна динаміка протрималася кілька днів.

«На початку тижня була нарада міської ради з керівниками усіх шкіл Львова, де дали чітку вказівку готуватися до відновлення навчання в очному режимі за умови зменшення показників захворюваності та 100% вакцинації працівників школи. Ми готові відкривати початкову школу і щодня моніторимо ситуацію. Проте станом на сьогодні ми продовжуємо спостерігати збільшення кількості хворих на коронавірус», - зазначив Москаленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 2 листопада зареєстрували петицію про відновлення навчання в освітніх закладах червоної зони за умови 100% вакцинації педпрацівників.

Читайте також: У Чернівцях відмовилися переводити школи на «дистанційку»

Заступник міського голови Андрій Москаленко напередодні під час брифінгу повідомив, що у Львові готові повернути дітей за парти, але головною умовою є стабілізація ситуації з коронавірусом та 100% вакцинація працівників освітніх закладів.

З 30 жовтня Львів перебуває в червоній зоні епідемічної небезпеки, тому міською комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення з 1 листопада відправити школярів на дистанційне навчання. Очно працюють лише дошкільні заклади. Раніше, з 18 жовтня у Львові суттєво посилили карантин, а учнів міських шкіл відправили на канікули до 30 жовтня включно.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 185 466 осіб (за минулу добу – 1178). Померлих – 4643 людини. Одужали від коронавірусної інфекції – 148 764 особи.

За весь час пандемії в Україні захворіло 2 979 086 осіб, одужало – 2 466 674, летальних випадків – 69 447, проведено 14 586 038 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-