На Львівщині три лікарні заповнені на 100% COVID-хворими

На Львівщині три лікарні заповнені на 100% COVID-хворими

Укрінформ
На Львівщині три обласні лікарні вже на 100% заповнені хворими з підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19, при тому що для хворих з коронавірусом виділено половину усієї ліжкової мережі в медзакладах області.

Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про ті лікарні, які заповнені на 100%, - це Львівська обласна інфекційна лікарня, Кам’янко-Бузька та Стебницька. Це ті медзаклади, де найбільше пацієнтів. Але якщо ми говоримо про 100% заповненості, це не означає, що ця лікарня вже не приймає хворих. Сюди госпіталізується щоденно приблизно10-15 пацієнтів, і така ж кількість виписується. В нас немає на території області таких COVID-відділень, які не приймають хворих. Усі пацієнти, яким це потрібно, госпіталізовуються», - зазначив Чемерис.

Читайте також: Від COVID-19 на початку листопада щодоби може помирати тисяча українців - Данілов

За його словами, загалом хворих на коронавірус приймають 24 лікарні Львівщини. У медзакладах нині перебувають 3173 пацієнти. Ліжкова мережа зайнята на 64,74%. У реанімаціях перебувають 213 осіб, ще 87 підключені до апаратів штучної вентиляції легень. В лікарнях поки ще є резервні ліжко-місця з підведеним киснем, який до медзакладів надходить без перебоїв.

«Розгортання польових шпиталів – це вже є крайня міра. Станом на сьогодні під коронавірус залучено 50% всієї ліжкової мережі області. Це оптимальна цифра, при якій ми можемо надавати допомогу пацієнтам з COVID-19, і при цьому не будуть страждати люди з іншими хворобами. Тому ми маємо надію, що введення червоної зони і жорсткі карантинні обмеження, яких ми маємо дотримуватися, дозволять нам стабілізувати ситуацію», - додав Чемерис.

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням державної комісії ТЕБ і НС з 30 жовтня Львівщина переходить в червону зону епідемічної небезпеки з відповідними жорсткими карантинними обмеженнями.

Читайте також: У «жовтій» карантинній зоні - лише дві області України

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 179 098 осіб ( з них 1702 – за минулу добу). Померлих – 4489 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 146 350 осіб.

Минулої доби, 28 жовтня, в Україні зафіксували 26 870 нових підтверджених випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 878 674 особи, одужало 2 421 495 осіб, летальних випадків – 66 852, проведено ПЛР-тестувань – 14 306 108.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-