Запасів кисню у лікарнях Миколаєва вистачить до неділі - ОДА

Запасів кисню у лікарнях Миколаєва вистачить до неділі - ОДА

Укрінформ
У лікарнях Миколаєва №№1,3 і 5, а також у протитуберкульозному диспансері кисню для хворих на COVID-19 вистачить до неділі, решта медзакладів області також забезпечені киснем.

Про це заявив на онлайн-брифінгу заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров, повідомляє Укрінформ. 

"Що стосується наявності кисню в лікарнях. Сьогодні компанія "Лінде Газ" завершує заправку усіх кріоциліндрів у лікарнях №№1,3,5 і Миколаївському тубдиспансері. До середини дня неділі можна спокійно працювати. Зараз триває дуже напружена робота з МОЗ та постачальниками кисню щодо поставки рідкого кисню в неділю", - сказав посадовець.

За його словами, нині завод "Зоря" заправляє для міста і області резервні балони, щоб довести їхню кількість до 100. Такі резервні балони учора було направлено в Южноукраїнськ і Вознесенськ, де запасів кисню залишалося на 2-3 години.

Читайте також: В Україні ситуацію з киснем і ліжками можна відстежити онлайн – Зеленський

Гранатуров також прокоментував забезпеченість киснем Новобузької лікарні, про яку раніше у Фейсбуці писала директор Миколаївської обласної інфейційної лікарні Світлана Федорова.

"Ми перевірили: там на сьогоднішній ранок було 200 заправлених балонів з киснем. Ні вчора, ні позавчора, ні 3-4 дні тому не траплялося такого, що в Новому Бузі не було кисню чи кисневих концентраторів там, де це потрібно", - заявив заступник голови ОДА.

Він також поінформував, що вчора пройшло засідання бюджетної комісії, на якому прийняте рішення розподілити державну субвенцію у розмірі 22,5 млн грн на встановлення у лікарнях області додаткового обладнання для подачі кисню хворим на COVID-19. Деяким медзакладам для цього потрібно виготовити проєктно-кошторисну документацію, і то максимально швидко. Після того буде виділено ще 2,6 млн грн на співфінансування обласних лікарень, а міський бюджет Миколаєва виділить додаткові кошти на дообладнання лікарень №1,3 і 5.

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

Інші територіальні громади також дофінансовуватимуть медзаклади, а деякі з них вже виділили гроші, за які придбали кріоциліндри чи кисневі станції для лікарень, додав Гранатуров.

Як повідомляв Укрінформ, директор КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Світлана Федорова написала у Фейсбуці, що цієї ночі до медзакладу увірвалася група незнайомих людей. Вони начебто зламали шлагбаум, почали вибивати двері до приймальні з погрозами персоналу і вимагали дати кисень хворій жінці, яку у критичному стані привезли з Новобузької ЦРБ. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді 5 листопада заявив, що на Миколаївщину виїжджає його заступник для вивчення ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-