Вибори мера Харкова: ОПОРІ відмовили у перерахунку голосів

Вибори мера Харкова: ОПОРІ відмовили у перерахунку голосів

Укрінформ
Харківська міська територіальна виборча комісія розглянула скарги від Громадянської мережі ОПОРА щодо можливих фальсифікацій протоколів на дільницях в Новобаварському та Основ'янському районах і відмовила у перерахунку голосів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив член ТВК Олександр Самородін.

"Зі скаргами до ТВК звернувся координатор ОПОРИ в Харківській області Микола Зінченко. Зокрема, він скаржився на те, що цифри у протоколах районних виборчих комісій та копіях, які отримали його спостерігачі, не збігалися, і тому просив перерахувати голоси виборців. Але ці скарги подано із запізненням, коли за законом міська виборча комісія вже прийняла протоколи з районів, і міський голова був оголошений. Тому в перерахунку голосів відмовлено", - зазначив Самородін.

Читайте також: До поліції Харківщини надійшло 60 заяв про порушення виборчого законодавства

Але, за його словами, ТВК взяла до уваги надані спостерігачами ОПОРИ факти щодо неточностей у протоколах: "Таким чином, скарги ОПОРИ задоволено частково".

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада у Харківському окружному адміністративному суді почали розглядати 65 позовів від кандидата на виборах мера Харкова Михайла Добкіна з вимогою провести перерахунок голосів на 132-х дільницях через порушення правил транспортування протоколів від дільниць до районних ТВК. Того ж дня суд по частині позовів відмовив позивачу. 5 листопада розгляд позовів продовжується.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

2 листопада координатор громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Микола Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням визнати рішення про визнання Ігоря Терехова обраним міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства та скасувати його - через фальсифікації на 9 дільницях Новобаварського та одній - Основ'янського району Харкова.

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова. Він набрав 50,66% або 146 240 голосів, що дає перемогу в першому турі виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-