Добкін «закидав» суд у Харкові скаргами на вибори - 65 позовів

Добкін «закидав» суд у Харкові скаргами на вибори - 65 позовів

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив 32 адміністративні позови від кандидата на посаду мера Харкова Михайла Добкіна щодо перерахунку голосів на виборах через порушення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі статистики суду.

"Станом на 14:00 суд розглянув 32 позови від Михайла Добкіна щодо перерахунку голосів на виборах через порушення. Суд відмовив Добкіну у задоволенні всіх 32-х позовів", - зазначили у суді.

Усього, додали у суді, з 3 листопада від Добкіна надійшло 65 позовів: усі позови будуть розглянуті сьогодні та завтра.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

Як пояснив кореспонденту агентства один з адвокатів Добкіна Анатолій Родзинський, усього до суду подано позови щодо порушень виборів на 132-х дільницях міста.

"Добкін наполягає на перерахунку голосів на усіх 132-х дільницях через порушення, у тому числі під час транспортування бюлетенів від дільничної виборчої комісії до районної територіальної комісії, яке відбувалося у меншому складі супроводжуючих, ніж потрібно. Але суд поки не прийняв жодного позитивного рішення", - зазначив Родзинський.

За його словами, відповіді суддів були формальними, "судді вказували на те, що у позові не вказаний характер порушення або що акт складено з порушенням".

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 листопада, за даними координатора Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Миколи Зінченка, знайдено розбіжності у 248 голосів на користь Терехова ще на 30 дільницях у Холодногірському районі Харкова. Всього є підозри про розбіжності у понад 600 голосів на дільницях у 3-х районах міста: Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському.

2 листопада Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням скасувати рішення про визнання Терехова обраним міським головою, бо через фальсифікації не відповідає виборчому законодавству.

Читайте також: Міська ТВК назвала явку на виборах мера Харкова

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів. Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що іде до суду через фальсифікації протоколів.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-