На Прикарпатті за добу кількість хворих на COVID-19 зросла утричі

На Прикарпатті за добу кількість хворих на COVID-19 зросла утричі

Укрінформ
На Прикарпатті за добу кількість інфікованих коронавірусом зросла утричі. В області зафіксували новий антирекорд – 23 летальні випадки.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, передає Укрінформ.

«За попередню добу у нас втричі збільшилась кількість захворювань на коронавірус. Також ми б’ємо антирекорди по смертності – за попередню добу 23 наших краян померли від цієї недуги», - зазначив Дмитренко.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

За його словами, у COVID-лікарнях велике споживання кисню, оскільки 60% хворих, які там перебувають, є тяжкими та киснезалежними.

«На добу у нас йде близько 25 тонн рідкого кисню. Ми працюємо у ручному режимі (для забезпечення лікарень киснем, - ред.)», - наголосив Дмитренко.

За інформацією голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, нині на стаціонарному лікуванні перебувають 1959 хворих, з них 120 – у відділеннях реанімацій COVID-лікарень, 33 пацієнти підключені до апаратів ШВЛ.

На Прикарпатті хворих на COVID-19 приймають 23 лікувальні заклади. За необхідності вони готові розгорнути додатково 600 ліжок.

Івано-Франківська область з 30 жовтня увійшла у "червону" зону епіднебезпеки. Учора, 3 листопада, тут підтвердили 486 нових випадків COVID-19.

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

Станом на 4 листопада на Прикарпатті за останню добу лабораторно підтвердили 1214 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, одужало – 125 осіб. Одне щеплення від коронавірусу отримали понад 304 тисячі людей, ще більш як 187 тисяч прикарпатців повністю вакциновані.

В Україні за добу зафіксовані 27 377 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 1 787, медпрацівників – 426).

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-