Знайдені розбіжності на користь Терехова ще на 30 дільницях Харкова – ОПОРА

Знайдені розбіжності на користь Терехова ще на 30 дільницях Харкова – ОПОРА

Укрінформ
Знайдено розбіжності на користь Ігоря Терехова ще на 30 дільницях у Холодногірському районі Харкова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив координатор Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Микола Зінченко.

«У даних 30 з 40 дільниць Холодногірського району кількість голосів за кандидата Ігоря Терехова в протоколі про підсумки голосування виявилася більшою від занесених раніше даних, що отримали спостерігачі ОПОРИ. Загальна розбіжність склала 248 голосів на користь Терехова», - зазначив Зінченко.

За його словами, на кількох дільницях також виявлено протоколи з позначкою «Уточнений». У той же час встановлено, що нові протоколи по підрахунку на цих виборчих дільницях не складалися, тож уточнення не здійснювалися, наголосив координатор.

«Всього є підозри про розбіжності у понад 600 голосів на дільницях у 3 районах Харкова: Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському», - додав Зінченко.

Він повідомив, що ОПОРА звернеться з приводу нових фальсифікацій до поліції.

Читайте також: Довибори у Раду: ЦВК отримала оригінали протоколів з обох округів

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада координатор Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Микола Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням визнати через фальсифікації на 9 дільницях Новобаварського та одній Основ'янського районів рішення про визнання Ігоря Терехова обраним міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства та скасувати його. З цього приводу він звернувся до поліції.

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів. Тоді ж кандидат у мери Михайло Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що іде до суду через фальсифікації протоколів.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-