ОПОРА оскаржує оголошення Терехова обраним мером Харкова

ОПОРА оскаржує оголошення Терехова обраним мером Харкова

Укрінформ
Всеукраїнська громадянська мережа ОПОРА подала до Харківського міського тервиборчкому скарги на Новобаварський та Основ'янський тервиборчкоми. 

ОПОРА просить визнати оголошення Терехова обраним мером Харкова таким, що не відповідає вимогам законодавства. Про це у Фейсбуці повідомив координатор ОПОРИ в Харківській області Микола Зінченко, передає Укрінформ.

Зінченко пише, що звернувся до Харківської міської територіальної виборчої комісії зі скаргами на дві територіальні виборчі комісії - Новобаварську та Основ'янську - через розбіжність в протоколах підрахунку голосів. Він просить, зокрема, визнати дії цих районних ТВК протиправними та зобов'язати їх провести повторний підрахунок голосів.

Читайте також: На Львівщині обрали двох голів та чотирьох депутатів тергромад

Також серед вимог ОПОРИ – «визнати рішення про визнання Терехова обраним міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства (є протиправними), порушує виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу, та скасувати таке рішення», - пише Зінченко.

Як стало відомо, ввечері 2 листопада старший аналітик "ОПОРИ" Олександр Клюжев подав скаргу до Центральної виборчої комісії.

"ОПОРА інформує ЦВК, що міська ТВК встановила результати голосування "з урахуванням 10 сфальсифікованих протоколів дільничних виборчих комісій", - йдеться у скарзі до ЦВК.

Читайте також: Довибори в Раду: на Черкащині та Херсонщині лідирують кандидати від «Слуги народу» - ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада голова всеукраїнської громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що організація отримує погрози з Харкова через заяви, що спостерігачі ОПОРИ виявили фальсифікації на дев'ятьох дільницях у Новобаварському районі та одній - в Основ'янському районі Харкова.

1 листопада Харківська міська територіальна виборча комісія визнала обраним мером Харкова Ігоря Терехова, який, за підрахунками ТВК, набрав 50,66%.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-