ОПОРА заявляє про погрози з Харкова

ОПОРА заявляє про погрози з Харкова

Укрінформ
До офісу всеукраїнської громадянської мережі ОПОРА, спостерігачі якої встановили невідповідності у дев'яти протоколах одного з районів Харкова, дзвонили з погрозами.

Про це повідомила у Фейсбуці голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська, передає Укрінформ.

"Нам сьогодні телефонували на офіс з цих ДВК з погрозами та ствердженнями, що "там був ваш спостерігач, і він все писав на відео, а тепер у вас є зауваження". Будемо відео публікувати, чи може розбиратись в рамках закону та без емоцій?" – зазначила Айвазовська.

Вона додала, що представники кандидата Ігоря Терехова на брифінгу у Харкові заявили, що ОПОРА виклала протоколи з дільниць, де її спостерігачів не було.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

"Ну дуже ж смішно, особливо, коли немає чого більше сказати. Друзі, все ж елементарно, є журнали реєстрації на дільницях, є підписи в протоколах, акти про отримання протоколів, є фото та відео з дільниць, є логістика внутрішньої організації ", - заперечила Айвазовська.

За її словами, в день голосування на виборах мера Харкова (31 жовтня – ред.) спостерігачі ОПОРИ працювали на 220 ДВК: "З 19 дільниць, які знаходяться в межах одного району (Новобаварського - ред.), були встановлені невідповідності у дев'яти протоколах".

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада представники кандидата на посаду міського голови Ігоря Терехова заявили на брифінгу, що спостерігачів ОПОРИ не було на дільницях, де вони, нібито, виявили фальсифікації.

Читайте також: Довибори в Раду на Херсонщині: «слуги» заявляють про перемогу Козиря

2 листопада речниця ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник зазначила, що інформація щодо фальсифікації протоколів на дев'яти дільницях Новобаварського району Харкова внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 ККУ.

1 листопада координатор громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Микола Зінченко заявив, що на 9 дільницях в Новобаварському районі Харкова та на 1 дільниці в Основ'янському районі виявлено фальсифікацію протоколів підрахунку голосів на користь Ігоря Терехова. Спостерігачі з цього приводу написали заяви до поліції.

Увечері 1 листопада Харківська міська ТВК оголосила підсумковий протокол голосування, згідно з яким у першому турі на виборах мера Харкова переміг секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-