Довибори в Раду на Херсонщині: «слуги» заявляють про перемогу Козиря

Довибори в Раду на Херсонщині: «слуги» заявляють про перемогу Козиря

Укрінформ
У «Слузі народу», спираючись на дані паралельного підрахунку голосів, заявляють про перемогу на довиборах до Верховної Ради у 184 окрузі ексголови ОДА Сергія Козиря.

Як передає Укрінформ, про перемогу кандидата заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський (фракція «Слуга народу»).

«Дані паралельних підрахунків голосів, що надійшли від виборчих партійних штабів, свідчать про те, що лідируючу позицію займає партія Президента. Тож вітаю Херсонщину з п‘ятим народним депутатом в особі Сергія Козиря», - написав Соболевський.

Він висловив впевненість, що особисті та професійні навички Козиря допоможуть розвивати регіон.

На сайті ЦВК, за результатами 60,79% опрацьованих протоколів, лідирує Сергій Козир з 64,95% голосів.

Читайте також: На Херсонщині поліція зареєструвала 8 повідомлень про порушення на виборах

За інформацією ЦВК, явка виборців в ОВО № 184 на момент закриття виборчих дільниць склала 21,39%. Для порівняння: під час позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року явка виборців в ОВО № 184 становила 45,96%.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область). Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

27 жовтня у Херсонській ОДА представили нового голову ОДА Геннадія Лагуту, який до цього працював заступником голови облради, він також балотувався на проміжних виборах у ВР по округу №184 від Партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити». Під час представлення Лагута закликав виборців голосувати за кандидата від партії «Слуга народу», свого попередника на посаді голови ОДА Сергія Козиря.

Читайте також: Довибори в Раду: на Черкащині лідирує представник «Слуги народу» - ЦВК

Громадянська мережа ОПОРА звернулася до поліції щодо агітації нового голови Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагути під час його офіційного представлення за попередника на посаді, кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Сергія Козиря.

20 вересня партія «Слуга народу» висунула кандидатом у народні депутати по 184 округу голову Херсонської ОДА Серія Козиря. Його головним конкурентом ЗМІ називали саме Лагуту.

На Херсонщині у день виборів до ВР в одномандатному виборчому окрузі №184 поліція зареєструвала 9 повідомлень, пов’язаних із незначними порушеннями виборчого процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-