На Херсонщині поліція зареєструвала 8 повідомлень про порушення на виборах

На Херсонщині поліція зареєструвала 8 повідомлень про порушення на виборах

Відео
Укрінформ
На Херсонщині під час виборів у ВР у 184 окрузі поліцейські Херсонщини зареєстрували 8 інформацій про порушення виборчого законодавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці поліція Херсонської області.

«З початку волевиявлення жителів виборчого округу №184 поліцейські Херсонщини зареєстрували 8 інформацій про порушення виборчого законодавства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 16:00 до підрозділів поліції Каховського та Бериславського районів надійшло 8 повідомлень про можливі порушення під час виборчого процесу.

За останні 4 години в підрозділах поліції зареєстрували повідомлення про незаконну агітацію, фотографування бюлетеня, видачу бюлетеня без оригіналу паспорту та вкидування в урну однією особою двох бланків бюлетенів. Наразі вказані інформації ретельно перевіряються.

Зазначається, що працівники поліції продовжують працювати в посиленому режимі.

Читайте також: Виявлені порушення не впливають на результати голосування — член ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область). Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

На 184 окрузі створено 188 дільничних виборчих комісій, з яких 3 – спеціальні у медзакладах. Вибори відбуваються на території трьох районів – Херсонського, Бериславського, Каховського. Загальна кількість виборців – 161 тисяча 138 осіб. Зареєстровано 15 кандидатів.

Зранку 31 жовтня на Херсонщині своєчасно відкрилися всі виборчі дільниці – про це повідомляє поліція. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували недостатню кількість скриньок на виборчих дільницях та неналежне матеріальне забезпечення на 184 окрузі, на деяких дільницях контрольні листи вкинули у виборчі скрині без печаток, але це виправили, чотири дільниці не вели протоколу ранкового засідання, двом виборцям дали проголосувати без паспорта. Станом на 12:00 з початку голосування поліція Херсонщини отримала 4 повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Спостерігачі ОПОРИ на дільниці №650299 (с. Костянтинівка, Каховського р-ну) зафіксували вкидання бюлетеня у виборчу скриньку. Також на цій дільниці зафіксовано фотографування бюлетенів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-