Львівщина після посилення карантину втричі прискорила темпи вакцинації

Львівщина після посилення карантину втричі прискорила темпи вакцинації

Укрінформ
На Львівщині з 13 жовтня, після оголошення карантинних обмежень для невакцинованих від COVID-19 мешканців, втричі зросли темпи вакцинальної кампанії.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я б показники вакцинації рахував не з моменту входження Львівщини в "червону" зону, 30 жовтня, а з 13 жовтня. Це день, коли було прийняте рішення комісією з ТЕБ і НС про те, що через погіршення епідситуації була введена така практика, що підприємства зможуть працювати за умови вакцинації працівників. Рішення цих комісій на випередження зіграло свою роль і, відповідно, з 15 жовтня в нас почали стрімко зростати темпи вакцинації, майже в три рази. Якщо до цього ми вакцинували від 7 до 9 тис., то зараз ми вакцинуємо від 18 до 25 тис за добу», - повідомив Чемерис.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

За словами посадовця, на Львівщині станом на 2 листопада вакциновані двома дозами 23% дорослого населення і 34% - однією. На запитання журналістів, чому ж тоді не зменшується кількість нових випадків інфікування COVID-19, Чемерис відповів, що слід хоча б 10 днів пожити при карантинних обмеженнях, тоді вже можна буде аналізувати ситуацію.

За даними ОДА, на Львівщині минулої доби, 1 листопада, щеплення від коронавірусу отримали 18 тисяч мешканців області. З них майже 14 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини, а 4 тисячі – другу. Загалом вже 450 тисяч мешканців Львівщині повністю вакцинувалися від коронавірусу.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 184 288 осіб. Померли 4602 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 148 311 осіб.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

За минулу добу в Україні зафіксували 19 455 нових підтверджених випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 955 693 особи, одужали 2 454 737 осіб, летальних випадків – 68 727, проведено ПЛР-тестувань – 14 512 577.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-