У Львові підвищили тарифи на теплопостачання для бюджетників та бізнесу

У Львові підвищили тарифи на теплопостачання для бюджетників та бізнесу

Укрінформ
Виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання 1 листопада збільшив тариф на теплопостачання для бюджетних установ та комерційних підприємств. Водночас тариф для населення залишився незмінним.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Ми не підвищуємо тарифи для мешканців, тож львів’яни у своїх платіжках за теплопостачання будуть отримувати нарахування на тому ж рівні, що й минулого опалювального сезону. Натомість коригування тарифу відбулось для споживачів категорії бюджету і інших споживачів (комерція, тощо). Це пов’язане із значним підняттям вартості газу, яка є основною складовою структури собівартості тарифу», - пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Відтак, для ЛКП «Львівтеплоенерго» тариф на теплопостачання на опалювальний сезон 2021-2022 будуть такими: населення - 1 402,78 грн/Гкал; бюджетні установи - 2 445,06 грн/Гкал; інші споживачі - 2 808,51 грн/Гкал; релігійні організації - 2 366,27 грн/Гкал.

Читайте також: До кінця опалювального сезону заборонено відключати газ школам і лікарням – Шмигаль

Для ЛКП «Залізничтеплоенерго» встановили такі тарифи: населення - 1 420,32 грн/Гкал; бюджетні установи - 2 537,97 грн/Гкал; інші споживачі - 3 565,73 грн/Гкал; релігійні організації - 2 537,94 грн/Гкал.

Прийняті рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» вступають у дію з моменту їх опублікування міською радою Львова.

За словами заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, станом на сьогодні тарифи на теплопостачання для бюджетних і інших споживачів (крім населення), у зв’язку зі зростанням ціни газу, вже відкоригували Запоріжжя, Хмельницький, Вінниця, Полтава та інші міста.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад підписали меморандум, який дає змогу не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-