Одеса потребує до 15 тисяч тонн кисню на добу для COVID-хворих - Труханов

Одеса потребує до 15 тисяч тонн кисню на добу для COVID-хворих - Труханов

Укрінформ
В Одесі для пацієнтів з коронавірусною хворобою, які потребують кисневої підтримки, необхідно до 15 тонн кисню на добу. Влада шукає можливості забезпечити ці потреби, але наразі ситуація складна.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад в Одесі заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ситуація в Одесі наступна: кількість нових випадків перевищує 1000 на добу, хворіє загалом 16,5 тис. одеситів. Усі лікарні заповнені, до 90% пацієнтів - у важкому стані та потребують високопотокової кисневої підтримки. Витрати кисню зросли, і наразі потреба міських лікарень складає до 15 тонн кисню на добу. Виробники, які є у нас в Одеському регіоні, можуть забезпечити близько 10 т на добу, тому є дефіцит", - поінформував Труханов.

За його словами, загалом в Одесі працює 7 опорних медзакладів: 5 дорослих лікарень, одна дитяча і пологовий будинок. На початок пандемії в місті було менш як 200 ліжко-місць з підведеним киснем, наразі їх - понад 900.

Читайте також: В Україні ситуацію з киснем і ліжками можна відстежити онлайн – Зеленський

"Усі міські опорні медзаклади забезпечені кріоциліндрами у кількості 30 шт. сумарно. Встановлено 5 кисневих станцій, очікуємо поставку ще трьох. Після введення їх в експлуатацію Одеса гарантовано матиме 6-8 тонн власного кисню. Саме стільки міські лікарні витрачали щодоби в минулу хвилю", - зазначив міський голова.

Він наголосив, що місто може збільшити кількість ліжок для хворих, але це не матиме ефекту, якщо не вирішиться питання з постачанням кисню, а також необхідних для лікування коронавірусної хвороби медикаментів.

Читайте також: У лікарнях Одеси оновлюють системи забезпечення киснем

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад в Одесі Президент Володимир Зеленський зауважив, що хотів би почути від представників регіонів про забезпеченість лікарень киснем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-