На Буковині першу дозу COVID-вакцини отримали 100% медиків - ОДА

На Буковині першу дозу COVID-вакцини отримали 100% медиків - ОДА

Укрінформ
У Чернівецькій області першою дозою вакцини від коронавірусу імунізувалися 100% медичних працівників регіону. Повний курс вакцинації пройшли 77% медпрацівників.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"100% медичних працівників Чернівецької області отримали першу дозу вакцини від COVID-19, 77% – обидві дози. Це вище ніж, загальноукраїнський показник, який становить 84% та 66% відповідно", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні рекомендують вакцинувати дітей від 12 років — наказ МОЗ

Там зазначили, що серед освітян області також досить високий відсоток вакцинації. Зокрема, першу дозу щеплення отримали 85% працівників шкіл і садочків. А 57% освітян Буковини пройшли повний курс вакцинації.

У Чернівецькій обласній державній адміністрації провели круглий стіл за участю фахівців МОЗ та Бюро ВООЗ в Україні. Там зокрема, ішлося про необхідність збільшити відсоток вакцинованих серед пріоритетних груп, особливо літніх людей.

Так, у категорії 60+ на Буковині щеплено однією дозою – 21,2% осіб, двома дозами – 16,9%. Тож учасники круглого столу обговорили, як працювати із цією групою людей у громадах області.

Читайте також: На Львівщині вакциновані лише 30% перевізників

"Нинішню хвилю не можна порівнювати із жодною з тих, що ми вже проходили. Хворі, які перебувають у наших госпітальних базах, мають складні стани, вони важко одужують. 99% пацієнтів медичних закладів Буковини не вакцинувалися від COVID-19. Як на мене, це найкращий аргумент, щоб зробити щеплення", – зауважила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний, нині у центрах первинної медико-санітарної допомоги громад організовують колл-центри, працівники яких телефонують жителям та запрошують на вакцинацію. Пункти щеплень відкрили у кожному населеному пункті.

Учасники круглого столу також зауважили, що варто проводити і просвітницьку роботу серед молоді, прихиляти їх до вакцинації, бо вони можуть привести потім на процедуру своїх батьків, бабусь та дідусів, літніх родичів.

Читайте також: Мобільні бригади робитимуть COVID-щеплення у найвіддаленіших селах Буковини

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області зафіксовано 103 856 випадків COVID-19, з яких 580 – за минулу добу. Хворобу подолали 87 295 людини, 2 362 – померли.

Всього від початку вакцинальної кампанії у Чернівецькій області першою дозою щепилися понад 171 тисяча людей, дві дози вакцини отримали майже 133 тисячі буковинців.

За минулу добу в Україні зафіксовано 22 574 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків – 692. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 825 733 особи, одужало 2 401 705 осіб, летальних випадків – 65 628, проведено ПЛР-тестувань – 14 154 508.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-