В Україні рекомендують вакцинувати дітей від 12 років — наказ МОЗ

В Україні рекомендують вакцинувати дітей від 12 років — наказ МОЗ

Коронавірус
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я затвердило своїм наказом рекомендацію Національної технічної групи експертів з питань імунізації, якою, серед іншого, пропонується дозволити вакцинацію дітей від 12 років.

Як передає Укрінформ, відповідний наказ, яким вводиться дію рішення оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, з цього питання, оприлюднений на сайті міністерства.

"Рекомендувати МОЗ затвердити Позицію НТГЕІ № 27-09/2021-1(офіційна заява) щодо рекомендації МОЗ стосовно окремих питань вакцинації проти COVID-19 в Україні", - йдеться у рішенні оперативного штабу МОЗ, що введено в дію.

Як зазначається в офіційній позиції НТГЕІ від 27 вересня, вакцинація проти COVID-19 дітей, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 та виникнення ускладнень, що не належать до груп пріоритетної вакцинації, може бути проведена за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

В рекомендаціях НТГЕІ йдеться, що у випадку виникнення дефіциту вакцин проти COVID-19 пріоритетно вакцинами мають бути забезпечені діти віком від 12 років та дорослі, які віднесені до пріоритетних груп вакцинації та мають високі ризики тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

Читайте також: У Молдові схвалили вакцинацію підлітків від COVID-19 препаратом Pfizer

Відповідно до рекомендацій НТГЕІ, вакцинація дітей від 12 років може проводитися вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

Застосування цієї вакцини протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини.

Читайте також: В ЮНІСЕФ закликають не перебирати COVID-вакцинами

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 26 жовтня, в Україні зареєстровано 22 574 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 825 733 особи; одужало – 2 401 705 осіб; летальних випадків – 65 628.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-