У Молдові схвалили вакцинацію підлітків від COVID-19 препаратом Pfizer

У Молдові схвалили вакцинацію підлітків від COVID-19 препаратом Pfizer

Укрінформ
Агентство з ліків Молдови схвалило початок вакцинації від коронавірусу підлітків із 12 років, рекомендуючи вакцинувати їх вакциною Pfizer. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Як зазначається, більшістю голосів комісія агентства з ліків схвалила внесення змін до сертифікатів щодо реєстрації вакцин. Таким чином, члени комісії розширили показання до застосування вакцини Comirnaty компанії Pfizer-BioNTech, включивши до них вакцинацію цим препаратом дітей віком від 12 років.

На початку вересня лікар-епідеміолог Національного агентства громадського здоров'я (НАГЗ) В'ячеслав Гуцу розповів, що ініціативу вакцинувати підлітків схвалили у НАГЗ, спираючись на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та передали до міністерства охорони здоров'я. Дітей з 12 років вакцинуватимуть лише після письмового дозволу батьків або законних опікунів та у їхній присутності. За словами Гуцу, фахівці рекомендують щепити спочатку підлітків, які схильні до ризику ускладнення через ковід і перебувають на обліку у сімейного лікаря.

Однак потім у МОЗ заявили, що поки не розглядають цей варіант, а рішення НАГЗ має рекомендаційний характер.

Читайте також: Шмигаль закликає збільшувати темпи COVID-вакцинації

Нещодавно держсекретар міністерства охорони здоров'я Світлана Ніколаєску сказала, що, на відміну від попередньої хвилі пандемії, зараз у два рази збільшилася кількість дітей, інфікованих ковідом, і влада розглядає можливість розпочати вакцинацію дітей. «У нас поки що немає серйозних випадків, але цю тему вивчає Національна експертна рада вакцинації, яка вже дала деякі рекомендації міністерству охорони здоров'я. Цілком імовірно, що найближчим часом ми надамо батькам таку можливість», — сказала Ніколаєску 20 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів.

Як заявив 25 жовтня мер Кишинева Іон Чебан після засідання муніципальної комісії з надзвичайних ситуацій, останнім часом зростає кількість дітей, які захворіли на коронавірус.

«У Молдові близько 21 тис. дітей захворіли на COVID-19, це 6,5% усіх хворих на коронавірус. Половина з них, тобто 10268 осіб, — підлітки від 12 до 16 років», — сказав Чебан.

За даними сайту Worldometer, у Молдові з початку пандемії коронавірусу зафіксували майже 330 тис. випадків COVID-19, з яких понад 7,5 тис. смертельних, одужали 307,4 тис. хворих.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 26 жовтня зафіксували 244837898 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, зареєстровані 4970286 смертей, одужали 221970811 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-