Розпочався економічний форум «Чернігівщина & країни Балтії. Регіональний вимір»

Розпочався економічний форум «Чернігівщина & країни Балтії. Регіональний вимір»

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області розпочав роботу дводенний форум "Чернігівщина & країни Балтії. Регіональний вимір", покликаний поглибити економічну співпрацю з Латвією, Литвою та Естонією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша область велика за площею, але малочисельна за кількістю населення, і наша задача - відродити тут життя. Без інвестицій це неможливо. А без співпраці з потужними партнерами, ми їх не залучимо, тож цей форум для нас - велика подія", - зазначив на брифінгу голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Присутні на брифінгу посли Латвії і Литви в Україні висловили задоволення проведенням такого форуму, на їхню думку, він неодмінно посприяє поглибленню співпрацю представників бізнесу їхніх країн та Чернігівщини.

"Для мене тут дуже багато корисної інформації про структуру економіки Чернігівської області. Вона дає ідеї, в яких секторах можна розвивати наше подальше співробітництво", - зазначив посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява.

Читайте також: На Чернігівщині зафіксували найнижчу ціну за гектар відчужених земель

Він підкреслив, що на політичному рівні між Латвією та Україною створені всі умови для розвитку співпраці у сфері бізнесу.

Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас зазначив, що литовських підприємців у першу чергу цікавить співробітництво в деревообробній промисловості, сільському господарстві, будівництві, гуртовій та роздрібній торгівлі, сферах розвитку інфраструктури, туризму та інших галузях. Розвивати його в Україні допомагають 14 Почесних консульств Литви.

Як повідомив президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, форум "Чернігівщина & країни Балтії. Регіональний вимір" покликаний сприяти обміну інвестиціями, товарами та послугами між країнами Балтії та поглибити інтеграцію в тих напрямках, які вже розвиваються. Адже на Чернігівщині на сьогодні працює кілька підприємств із латвійськими та литовськими інвестиціями. Це і "Мена Пак" із виробництва картонних виробів, і "Сідко Україна" в Ічні з переробки, упаковки та експорту зернової продукції, спільне з латвійськими партнерами деревообробне підприємство та інші.

"Ми хотіли б бачити більше товарів і послуг із Чернігівщини в країнах Балтії і будемо раді інвестиціям звідти у більшому обсязі. Неважливо, в які сектори, головне, щоб вони створювали нові робочі місця й активізували економіку регіону", - зазначив Іванов.

Читайте також: Електроенергія з кукурудзи: на Чернігівщині будують біогазову станцію

Перший день форуму проходив на базі екоготелю "ШишкіNN" у селі Снов’янка Чернігівського району. Другий відбудеться в п’ятницю в Ніжині. Серед спікерів - представники Міністерства закордонних справ та Міністерства економіки України, керівництво Чернігівської області, українські та іноземні дипломати, представники торгово-промислових палат та бізнес-асоціацій, керівники місцевих підприємств.

Організували форум Чернігівські ОДА ,ТПП та Ніжинська міська рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-