На Чернігівщині зафіксували найнижчу ціну за гектар відчужених земель

На Чернігівщині зафіксували найнижчу ціну за гектар відчужених земель

Графік
Укрінформ
У Чернігівській області зафіксували найнижчу в Україні ціну за 1 гектар відчужених земель.

Як передає Укрінформ, про це у своєму звіті за 100 днів після відкриття ринку землі повідомила Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру.

"Найдешевшу ціну за 1 гектар відчужених земель зафіксовано у Чернігівській області – 315 грн – у Ніжинському районі (Заньківська сільська рада) продано ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства за 630 грн, відповідно ціна за один гектар сформувалася 315 гривень", - ідеться у тексті аналітичної інформації.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олега Крапивного, після відкриття в Україні ринку землі в області було укладено близько 400 угод із продажу земельних паїв, які до 1 липня поточного року були під мораторієм. Середня вартість 1 га - 23,3 тис. грн. Власники паїв вважають, що це - низька ціна і продавати землю не поспішають, а сільгоспвиробникам купувати її зараз не вигідно.

Читайте також: Перші 100 днів показали, що ринок землі працює — Лещенко

Загальна кількість земельних угод (разом із ділянками для ведення особистого селянського господарства) після відкриття ринку землі в області перевищила 1000.

За даними Держгеокадастру, з 1 липня по 9 жовтня в Україні було відчужено 28 288 земельних ділянок різного призначення загальною площею 70,57 тис. га. Середня вартість землі - 43,9 тис. грн/га.

Як повідомляв Укрінформ, ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-