Прикордонники виявили в зоні ЧАЕС сталкера з Росії

Прикордонники виявили в зоні ЧАЕС сталкера з Росії

Укрінформ
Під час патрулювання зони відчуження прикордонники відділу «Іванків» спільно зі співробітниками Національної поліції виявили молодика, який проник на територію зони ЧАЕС з метою екстремального туризму, минаючи контрольні пункти.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Турист-екстремал 24 років виявився громадянином РФ, жителем Московської області. На територію нашої держави іноземець потрапив законним шляхом через один з автомобільних пунктів пропуску.

Представниками поліції відносно порушника складено протокол за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» КУпАП. Іноземцю загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Адміністративні матеріали направлено до суду для прийняття правового рішення. Окрім цього, вирішується питання щодо скорочення терміну перебування іноземця на території України.

Читайте також: Сталкерам може «світити» тюрма за проникнення в зону ЧАЕС — Рада зробила перший крок

Як повідомлялось, прикордонники Житомирського загону спільно з поліцією затримали у зоні відчуження жителя столиці, який незаконно потрапив туди з метою туризму та відпочинку.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-