Львівщина завтра може потрапити до «червоної» зони карантину

Львівщина завтра може потрапити до «червоної» зони карантину

Укрінформ
Львівська область вже другий день поспіль перевищує показники госпіталізації хворих з коронавірусом та завантаженості ліжок з киснем. Якщо ситуація не зміниться, то завтра державна комісія ТЕБ і НС може оголосити червону зону епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Епідситуація на Львівщині залишається напруженою, але контрольованою. Рівень госпіталізації залишається надалі високим. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Вже вчора і позавчора ми перетнули позначку в 65% завантаженості ліжкової мережі з киснем по області. Якщо ми здолаємо цю позначку і сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії ТЕБ і НС про переведення в червону зону», - зазначив Чемерис.

Читайте також: У Львові ще одна лікарня буде приймати дітей з COVID-19

За його словами, згідно з постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів – кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих.

Окрім того, Чемерис акцентував, що на межі знаходиться коефіцієнт допустимої норми виявлення нових інфікованих коронавірусом. Якщо норма 20%, то на Львівщині він вже кілька днів коливається від 18,8% до 19,6%. Загалом область вже досягла пікових показників весняної хвилі: на сьогоднішній ранок 2828 пацієнтів знаходяться у стаціонарах (серед них 2,5% вакцинованих), щоденно госпіталізують від 280 до 350 осіб. За минулу добу на Львівщині від коронавірусу померли 65 людей.

Зараз в області 23 лікарні приймають хворих на COVID-19 - це 4400 ліжок, забезпечених киснем. Днями до переліку додали Золочівську центральну районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

Читайте також: На Прикарпатті заявляють про «шалені темпи» наближення до «червоної» зони

За даними Львівської ОДА, за попередню добу, 18 жовтня, в області провели 2605 досліджень на коронавірус, з них 959 - позитивних. В стаціонарах перебуває 2828 (65,31%) хворих, з них в реанімації – 184 особи. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 165 242 осіб, померли 4263 людини.

Минулої доби в Україні зафіксували 15 579 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 660 273 особи, одужали 2 337 194 особи, летальних випадків – 61 348, проведено 13 642 447 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-