Опалювальний сезон: Миколаївщина оголосила надзвичайну ситуацію

Опалювальний сезон: Миколаївщина оголосила надзвичайну ситуацію

Укрінформ
На Миколаївщині оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон.

Про це під час онлайн-брифінгу 13 жовтня повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці облдержадміністрація отримала рішення Держслужби з надзвичайних ситуацій України, яким підтверджується визнання надзвичайної ситуації регіонального рівня. «Нафтогаз України» готовий до 15 жовтня укласти з усіма підприємствами бюджетної сфери угоди на постачання газу. Отож це дає підстави стверджувати, що опалювальний сезон в області розпочнеться вчасно», - сказав Кузьмін.

Читайте також: У Франківську та двох областях надзвичайна ситуація - немає газу для лікарень та шкіл

За його словами, останнім часом багато мешканців та керівників бюджетних установ області були стурбовані щодо наявності газу в опалювальний сезон. Наразі це питання вирішено, газу в Україні достатньо.

Читайте також: У Чернігові бракує газу «бюджетникам» - оголосили надзвичайний стан

«Газ є за ціною, яку зафіксовано меморандумом, підписаним 30 вересня. А саме: для потреб соціальної сфери – 16,8 грн з ПДВ та тарифом на транспортування, для населення - 7,42 грн на виробництво теплової енергії для теплопостачальних підприємств», – наголосив Кузьмін.

Як повідомлялося, у Миколаєві вартість централізованого опалення від ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у цьому сезоні зросте приблизно на 35%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-