У Чернігові бракує газу «бюджетникам» - оголосили надзвичайний стан

У Чернігові бракує газу «бюджетникам» - оголосили надзвичайний стан

Укрінформ
У Чернігові відсутність опалення у восьми бюджетних закладах кваліфікували як надзвичайний стан і тепер чекають на поставки для них блакитного палива від НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міськради, передає Укрінформ.

"Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, яким неможливість початку опалювального сезону у восьми бюджетних закладах міста через відсутність природного газу класифікована як надзвичайний стан. Обіцяно, що НАК "Нафтогаз" після цього забезпечить необхідні ліміти газу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Вінниці стартував опалювальний сезон для шкіл, садочків та лікарень

Зазначається, що таке процедурне рішення в міськраді ухвалили на виконання рекомендацій за підсумками селекторної наради представників уряду з головами ОДА і мерами обласних центрів, яка відбулася 8 жовтня. Стосується воно закладів, які мають окремі газові котельні або побутові котли та мусять купувати газ окремо.

У Чернігові в цьому переліку - територіальний центр соцобслуговування, сімейна і стоматологічна поліклініки, центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми та молоддю, дві бібліотечних філії та дитсадок №66. Останній із названих об'єктів - найбільш вразливий, тому його котельню (для убезпечення надалі від подібних ситуацій) зараз юридично передають у цілісний майновий комплекс, газ для якого закуповує АТ "Облтеплокомунерго".

Читайте також: Кличко сказав, коли «дадуть тепло» у житлові будинки

У пресслужбі додали, що для всіх інших споживачів, підключених до централізованого теплопостачання, 11 жовтня розпочався опалювальний сезон. Тепло вмикають для 1284 житлових будинків, 52 дитсадків, 32 шкіл, 9 лікарень та інших об'єктів.

Як повідомлялося, в Івано-Франківську та на Закарпатті оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність газу для бюджетних установ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-