Львівський медуніверситет спростовує причетність до фейкових листів проти вакцинації

Львівський медуніверситет спростовує причетність до фейкових листів проти вакцинації

Укрінформ
Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького спростовує будь-яку причетність до фейкових листів, спрямованих проти вакцинації від COVID-19 і поширених через окремі ЗМІ начебто від імені ЛНМУ, та вважає це спробою дискредитувати університет і розпалити антивакцинальні настрої.

Про це йдеться в заяві, поширеній на сайті ЛНМУ, передає кореспондент Укрінформу.

“Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького став об`єктом кіберзлочину. Деякі засоби масової інформації Львівщини отримали фейкові листи нібито від ЛНМУ ім. Данила Галицького, в яких йшлося про вигадані дослідження по вивченню вакцини Moderna, а також висновки, які в результаті були зроблені. (...) Вважаємо поширення такого листа намаганням дискредитувати наш університет як осередок серйозних наукових розробок та досліджень, а також черговою провокацією, метою якої є збурити громаду та продовжувати розпалювати антивакцинаторські настрої”, - сказано в заяві вишу.

За інформацією відділу комунікації і промоції ЛНМУ, “жодних досліджень щодо Moderna чи інших офіційно зареєстрованих вакцин проти COVID-19 наукові підрозділи університету не проводили, оскільки це не передбачено науково-дослідницькими планами (...). Відтак жодних псевдонаукових висновків ніхто не робив та звернень в Міністерство охорони здоров`я не подавав”.

Читайте також: У Мінцифри сказали, чи може фейковий COVID-сертифікат потрапити до «Дії»

Керівництво ЛНМУ ім. Данила Галицького наголошує, що у той час, коли число хворих на коронавірус на Львівщині росте стрімкими темпами й область перебуває на порозі входження в червону зону карантинних обмежень, такі дії є не лише провокативними, а й злочинними. Тому керівництво університету звернеться із заявою з цього приводу в департамент кіберполіції Національної поліції України та до СБУ.

Фото: new.meduniv.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-