Довибори в Раду: на Черкащині зареєстрували 26 кандидатів, є повні тезки

Довибори в Раду: на Черкащині зареєстрували 26 кандидатів, є повні тезки

Укрінформ
Участь у проміжних виборах народних депутатів 31 жовтня в окрузі №197 на Черкащині візьмуть 26 кандидатів, серед них є повні тезки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані Центральної виборчої комісії.  

Всього із 26 кандидатів, за даними ЦВК, 21 чоловік і 5 жінок. Наймолодшою кандидаткою є 21-річна Наталія Степушенко. Вона проживає в Ірпені і є представницею партії «Нові обличчя».

Найстаршим кандидатом є 64-річний Богдан Панкевич із «Української Галицької партії». Він проживає у Львові.

Зареєстровано як кандидата 31-річного представника «Національного корпусу» Дмитра Кухарчука. Наразі він знаходиться в СІЗО - Печерський райсуд Києва арештував його на 60 діб за сутички з правоохоронцями під час протестів під Офісом Президента 14 серпня.  

Також кандидатами є заступник голови партії «Свобода» Андрій Іллєнко, фронтмен групи «Тінь сонця» Сергій Василюк і колишній політв’язень Кремля, журналіст, а нині перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Ще балотується самовисуванка, 32-річна Юлія Гершун. Раніше вона була телеведучою, моделлю; очолює благодійний фонд "Розвиток обдарованих дітей». У 2020 році вона балотувалась від партії УДАР до Київради.

Двоє депутатів вже перемагали у 197-му окрузі. Це 58-річний Леонід Даценко, який виграв вибори в 2013 році, та 38-річний Владислав Голуб, який переміг Даценка в 2014 році.

Зареєстровано три кандидати на прізвище Голуб, при цьому двоє з них – Владислави Володимировичі.

Читайте також: Довибори в Раду: на Херсонщині поліція зафіксувала 11 порушень законодавства

Також балотуються двоє Войцехівських, з однаковими іменем і по батькові - Віталій Олександрович. Один із них – мер Золотоноші, а другий – житель Києва.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

Читайте також: ЦВК зареєструвала ще 13 кандидатів на довиборах у Раду, з них низка - «двійники»

1 вересня в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів. ЦВК 1 жовтня завершила реєстрацію кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-