ЦВК зареєструвала ще 13 кандидатів на довиборах у Раду, з них низка - «двійники»

ЦВК зареєструвала ще 13 кандидатів на довиборах у Раду, з них низка - «двійники»

Укрінформ
ЦВК зареєструвала ще 13 кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до ВР в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область) 31 жовтня.

Рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ЦВК зареєструвала кандидатами у народні депутати на виборах в ОВО № 184 самовисуванців Дмитра В'ячеславовича Васильєва, Сергія Андрійовича Козира, Андрія Анатолійовича Колихаєва, Геннадія Борисовича Лагуту, Геннадія Васильовича Лагуту, а також висунутого партією "Блок опозиційних сил" Олександра Євгеновича Пономарьова.

Читайте також: На Херсонщині відкрили справу через реєстрацію «двійника» кандидата в депутати

В ОВО № 197 - зареєстровано самовисуванців Юлію Валеріївну Гершун, Владислава Володимировича Голуба, В'ячеслава Володимировича Голуба, Івана Володимировича Степанця, висуванців від партій "Християнський рух" - Тамару Петрівну Звягінцеву, "Могутня Україна" - Владислава Володимировича Пильника, Партії Антона Яценюка - Сергія Анатолійовича Чередніченка.

"Звертаю увагу, що і в 197-му, і в 184-му округах реєструються кандидати, які мають співзвучні прізвища, а вірніше - однакові прізвища з кандидатами, яких ми зареєстрували вже раніше", - зазначив у процесі розгляду питання член ЦВК Сергій Постівий.

Він повідомив, що вже направив матеріали щодо раніше зареєстрованих кандидатів з однаковими прізвищами й іменами для перевірки компетентними органами, та запевнив, що зробить це знову.

Читайте також: На Черкащині пошкодили білборд кандидата у народні депутати – поліція почала розслідування

Водночас Постівий підкреслив, що ЦВК не має компетенції давати оцінку, чи є подання документів для реєстрації кандидатами в народні депутати від осіб з однаковими прізвищами виборчою технологією чи ні.

Раніше ЦВК зареєструвала 32 кандидатів у народні депутати на виборах в обох округах.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область).

Читайте також: Довибори в Раду на Черкащині: поліція розслідує появу кандидата-«двійника»

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня в цих округах розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-