Суд арештував двох учасників акції на Банковій 14 серпня

Суд арештував двох учасників акції на Банковій 14 серпня

Укрінформ
Печерський районний суд столиці обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у хуліганстві на вулиці Банковій 14 серпня під час акції «Зупинимо капітуляцію».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Нацполіції.

“Сьогодні, 30 серпня, Печерський районний суд обрав підозрюваним запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, 14 серпня правоохоронці забезпечували порядок під час акції біля Офісу Президента. У відповідь на вимогу поліцейських показати вміст сумок для перевірки щодо наявності небезпечних предметів, активісти у категоричній формі відмовилися від огляду. У подальшому найбільш активні учасники дали команду атакувати кордони Національної поліції і Нацгвардії.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ, правоохоронці вивчили записи з камер відеонагляду та встановили двох найбільш активних учасників, які закликали та першими вчинили протиправні дії, це – жителі Черкащини, 1990 та 1984 років народження.

Читайте також: У Києві розглядають апеляцію на запобіжні заходи представникам Нацкорпусу

Зі свого боку, Нацкорпус у Телеграмі поінформував, що підозри поліція вручила голові Черкаського міського осередку Нацкорпусу Дмитру Кухарчуку та його бойовому побратиму Олегу Довбишу.

14 серпня представники Національного корпусу та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту під назвою «Зупинимо капітуляцію».

Біля Офісу Президента між учасниками акції та поліцією сталися сутички через відмову активістів пройти перевірку на вміст небезпечних предметів. У МВС повідомили, що внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, кілька нацгвардійців отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-