У Києві розглядають апеляцію на запобіжні заходи представникам Нацкорпусу

У Києві розглядають апеляцію на запобіжні заходи представникам Нацкорпусу

Укрінформ
Київський апеляційний суд почав розгляд апеляційної скарги на запобіжні заходи представникам Національного корпусу, підозрюваних у ймовірних рекеті та створенні організованого злочинного угруповання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під будівлею суду і на його території стоять кілька автозаків і автомобілі поліції. Також загалом під судом і на його території присутні більше сотні правоохоронців, серед яких і поліцейські діалогу.

У громадян, які бажають пройти на це судове засідання, двічі перевіряють речі: спочатку - на вході на саму територію суду, потім - на вході у судову будівлю, де відбувається саме засідання. Правоохоронці присутні й під судовою залою, де розглядають цю апеляційну скаргу на запобіжні заходи представникам Нацкорпусу.

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід нападнику на фотографа, якого побили на акції «Нацкорпусу»

Як повідомлялося, 5 серпня Служба безпеки України заявила про проведення масштабної спецоперації на Харківщині та ліквідацію потужного злочинного угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом, зокрема, серед бізнесменів у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього "прибутку" становив понад 1 млн грн щомісяця.

За даними спецслужби, угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

Читайте також: У Нацкорпусі кажуть, що нападники на фотокореспондента «понесли покарання»

У результаті санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку "поборів з підприємців", зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

Зі свого боку в Нацкорпусі стверджують, що СБУ під час обшуків у членів Азовського руху в Харкові не знайшла жодного компромату.

У заяві наголошується, що усі члени Азовського руху, у яких пройшли обшуки, – це ветерани російсько-української війни, громадські активісти, українці з чіткою патріотичною позицією, які завжди першими ставали на захист держави.

Потім Шевченківський райсуд Києва взяв під варту 7 підозрюваних членів злочинного угруповання, серед яких - представники Національного корпусу, колишні та чинні правоохоронці.

Під вартою на два місяці без можливості внесення застави опинилися Іван Нікіфоров, Сергій Козлюк, Сергій Величко, Олег Скрипка, Кирил Крикунов, Дмитро Колесніков та Артем Субочев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-