Біля ОП сталися сутички між Нацкорпусом та поліцією

Біля ОП сталися сутички між Нацкорпусом та поліцією

Фото, відео
Укрінформ
У Києві біля Офісу Президента на Банковій виникли сутички між учасниками акції, оголошеної Національним корпусом, та поліцією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, частина вулиці в диму від димових шашок, що, імовірно, летіли з боку активістів, та сльозогінного газу, який застосувала поліція.

Ряд представників Нацкорпусу та ветерани "Азова" намагалися зупинити учасників акції. Поліцейські закликали припинити порушення, відповідали спецзасобами.

Читайте також: Суд взяв під варту представників Нацкорпусу, підозрюваних у рекеті

Акція мала розпочатися о 13:00. Проте її учасники підійшли до Офісу Президента близько 13:30. На марш ветерани, активісти, волонтери збиралися поблизу Майдану Незалежності, після чого колоною рушили до Офісу Президента.

Як заявляли організатори, акція оголошена проти «політичних репресій» та «капітуляції України перед Кремлем». Вона зібрала 1,5 тисячі представників Національного корпусу та ветеранів, що з’їхалися на протест з усієї України.

Біля ОП сталися сутички / Фото: Національний Корпус та МВС України

Учасники прийшли з прапорами України, Національного корпусу, протестними плакатами “Не дозволимо зрадити Україну”, “Ні капітуляції”, дехто прийшов із шинами.

На Майдані Незалежності та на Банковій за безпекою стежать чимало поліцейських, під Офісом Президента їх близько тисячі.

Акція Нацкорпусу під Офісом Президента / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Своєю чергою речник МВС Артем Шевченко пояснив у Фейсбуці, що учасників акції не пропустили на Банкову у зв’язку з тим, що вони не захотіли пройти перевірку на вміст небезпечних предметів і спровокували сутички із силами правопорядку.

«Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на відсутність небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і спровокували сутички із силами правопорядку», - написав Шевченко.

За його словами, правоохоронці були змушені застосувати поліцейські заходи примусу.

При цьому в МВС запевнили, що кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів, буде вільно пропущений на площу перед Офісом Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-