У Вінниці вшанували пам'ять загиблих медиків-учасників Революції Гідності та АТО/ООС

У Вінниці вшанували пам'ять загиблих медиків-учасників Революції Гідності та АТО/ООС

Фото
Укрінформ
У Вінниці в п'ятницю вшанували пам'ять загиблих медиків - учасників Революції Гідності та АТО/ООС.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні на території Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного відбулося урочисте покладання квітів до Пам'ятного знаку загиблим медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО/ООС. До меморіального знаку поклали квіти лікарі, військовослужбовці, волонтери, родини героїв-медиків та іноземні гості. Присутні згадали хвилиною мовчання медичних працівників, які ціною власного життя рятували життя захисникам України», - йдеться у повідомленні.

У Вінниці вшанували пам'ять загиблих медиків - учасників Революції Гідності та АТО/ООС/Фото: vmr.gov.ua

Зазначається, що організатори присвятили захід до Дня захисників і захисниць України, який відзначають 14 жовтня. Утім, вшанування героїв-медиків вирішили провести раніше з огляду на прогнозоване погіршення епідемічної ситуації та запровадження жорстких карантинних обмежень.

Читайте також: На Вінниччині відкрили Стіну Пам’яті полеглим героям російсько-української війни

За словами одного з ініціаторів меморіального заходу - представника громадської організації «Бойове братерство України» Юрія Козака, під час Революції гідності та виконання військового обов'язку в зоні проведення АТО/ООС загинули понад 150 медичних працівників – мешканців і вихідців з Вінниччини.

Вшанували пам'ять вінницьких медиків й іноземні військовослужбовці - військовий аташе з питань оборони Посольства Латвійської Республіки в Україні, половник Олександр Холманос, представники канадської навчально-тренувальної місії «UNIFIER» в Україні. Також був присутній Почесний консул Латвійської Республіки у Вінниці Ігор Скоромний.

Читайте також: Делегація Конгресу США вшанувала пам'ять полеглих захисників України

Згадали хвилиною мовчання і вінницьких медиків, які загинули в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Як повідомляло агентство, у Вінниці в червні 2019 року відкрили перший в країні пам’ятний знак загиблим медикам – учасникам Революції Гідності, АТО та ООС.

Фото: vmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-