На Вінниччині відкрили Стіну Пам’яті полеглим героям російсько-української війни

На Вінниччині відкрили Стіну Пам’яті полеглим героям російсько-української війни

Фото
Укрінформ
Нацгвардійці 8-го полку імені Богуна у Калинівці Вінницької області взяли участь у відкритті Стіни Пам’яті полеглим героям російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Нацгвардії України (НГУ).

“29 серпня у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (гвардійці 8-го полку імені Богуна - ред.) урочисто відкрили Стіну Пам’яті полеглим героям російсько-української війни на центральній площі міста (Калинівка — ред.)”, - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині відкрили стіну пам’яті полеглим героям АТО/ООС / Фото: Національна гвардія України

Зазначається, що пам’ятник обладнаний електронним табло, на якому висвічуються імена усіх воїнів, які віддали за свою країну своє життя, і серед цих героїв є і бійці Калинівського полку імені Богуна.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять полеглих за Україну

На цьому заході були присутні представники місцевої влади, силових структур, волонтери, ветерани війни на сході та небайдужі містяни. Також до події приєднався оркестр військової частини 3028 Нацгвардії, який супроводжував відкриття пам’ятника музичними композиціями.

Уточнюється, що освячення пам’ятника та літургічну панахиду за загиблими відправив військовий капелан Отець Орест, після чого учасники поклали квіти до пам’ятника захисникам України та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Як поінформували у Нацгвардії, раніше з ініціативою встановити у Калинівці цю стіну пам’яті виступило Об’єднання учасників бойових дій та патріотів України, а міська рада взяла на себе витрати з виготовлення та встановлення Стіни.

Читайте також: У районі ООС вшанували пам’ять загиблих у боях з російськими окупантами

Як повідомлялося, 29 серпня Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів панахиду за загиблими, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-