Розбудова безбар’єрного простору: Ломакіна закликає мерів розробити місцеві плани дій

Розбудова безбар’єрного простору: Ломакіна закликає мерів розробити місцеві плани дій

Укрінформ
Людський і соціальний капітал – найважливіші параметри успішності міста, люди шукають місце, де їм комфортніше і де вони отримують можливості, тому мери мають розвивати безбар’єрність.

Про це заявила радниця – уповноважена Президента із питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна та закликала мерів до розробки власних місцевих планів дій з розбудови безбар’єрного простору, передає Укрінформ.  

Через інфраструктуру та зручні міські сервіси мер демонструє своє ставлення до кожного жителя, переконана радниця – уповноважена Президента.

Читайте також: Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

«За даними Державної служби статистики, щорічно в Україні населений пункт проживання змінюють понад пів мільйона українців. Якщо місто незручне або не дає можливості людям заробляти, навчатись та отримувати послуги, люди шукають місце, де їм комфортніше і де вони отримують можливості», – повідомила Ломакіна.

За її словами, для розбудови безбар’єрного міста мер має пройти шлях кожної соціальної групи свого міста, або особисто, або в діалозі з тими, хто є отримувачем міських сервісів.

Читайте також: У Києві створять Мапу доступності та додадуть її в мобільний застосунок

«Очільник міста має особисто пересуватися міським транспортом, користуватись пандусом та тротуаром. Спробувати взяти візок з маленькою дитиною та прогулятись вулицями міста. Можливо, сісти у крісло колісне та спробувати дістатись з однієї точки міста в іншу, при цьому паралельно купити ліки, зняти гроші з картки або відвідати центр надання адмінпослуг, щоб зрозуміти, що саме має бути виправлено. Міста мають стати безбар’єрними, і від мерів залежить, чи отримають жителі нові можливості», – зазначила Ломакіна.

Вона закликала мерів до розробки власних місцевих планів дій з розбудови безбар’єрного простору.

Читайте також: Безбар’єрне середовище не може існувати без жестової мови – Зеленська

«Сьогодні до розробки регіональних планів дій із розбудови безбар’єрного простору долучились Одеська, Черкаська, Дніпропетровська області вже та міста Славутич і Ужгород. Тому, шановні мери, запрошую вас, до розробки власних місцевих планів дій. Ті, хто зробить це, зможе виграти у великій боротьбі за людей, які сьогодні дуже активно реагують переїздами на зручність і комфорт для своїх сімей», – підсумувала Ломакіна.

Раніше Ломакіна заявляла, що обласним державним адміністраціям варто будувати свою роботу на принципах та засадах безбар’єрності та розробити власні плани заходів щодо реалізації Нацстратегії зі створення безбар'єрного простору

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії.

Національна стратегія, ініційована першою леді Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

14 липня Кабінет Міністрів схвалив масштабний план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-