Безбар’єрне середовище не може існувати без жестової мови – Зеленська

Безбар’єрне середовище не може існувати без жестової мови – Зеленська

Укрінформ
Жестова мова входить у життя українців через так званий "м'який компонент" – фестивалі, презентації книжок, виставки та інші культурні події, нею вже супроводжуються звернення Президента України, події міжнародного масштабу.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Безбар’єрність – уже визначений вектор розвитку українського суспільства, а жестова мова – частина нашої культури. Нею супроводжуються звернення Президента України, спортивні та культурні заходи, а також події міжнародного масштабу. Жестова мова входить у наше життя через м'який компонент – фестивалі, презентації книжок, виставки та інші культурні події. Безбар’єрне середовище не може існувати без жестової мови", - зазначила перша леді.

Дружина Президента нагадала, що для понад 200 тисяч українців та понад 70 мільйонів людей по всьому світу жестова мова є рідною, а для близько 40 тисяч українців – це єдина можливість комунікувати та взаємодіяти.

Олена Зеленська також закликала приєднуватись до ініціатив щодо впровадження жестової мови в життя та відмовитися від слів «глухий» або з «вадами слуху», замінивши їх на «людина з порушеннями слуху» чи «людина з повною або частковою втратою слуху». «Людина – насамперед», - підкреслила перша леді.

Вона додала, що незабаром буде презентовано «Довідник безбар’єрності», у якому більше йтиметься про схожі теми.

Читайте також: Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня, за ініціативою ООН, у світі відзначається Міжнародний день жестових мов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-