Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

Укрінформ
Безбар'єрність завжди має бути у фокусі завдань міністерств як новий підхід до будь-якої справи.

Про це радниця - уповноважена Президента з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна написала у Фейсбуці.

Зокрема, за її словами, створення безбар'єрного простору не має обмежуватись Національною стратегією або Планом заходів, а завжди бути у фокусі всіх завдань міністерств.

"Перед нами стоїть надважливе завдання від Президента: забезпечити створення безбар'єрного простору в Україні. На виконання цієї задачі схвалено Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та затверджено План заходів на наступні півтора роки. Але я закликаю всі міністерства під час виконання будь-яких завдань, навіть якщо вони не входять у План заходів або Нацстратегію, завжди тримати у фокусі безбар'єрність як новий підхід до будь-якої справи", - зазначила Ломакіна.

Також радниця - уповноважена з питань безбар'єрності подякувала міністрам за проведену роботу з реалізації Плану заходів зі створення безбар'єрного простору.

"Хочу подякувати міністрам за попередньо проведену роботу. Протягом місяця ми провели низку робочих зустрічей щодо створення робочих груп та відповідальних за реалізацію Плану заходів. Міністерства внесли пропозиції щодо обсягу бюджетних коштів, необхідних для виконання Плану заходів на наступний рік", - зазначила радниця – уповноважена Президента.

Читайте також: Громадськість має контролювати виконання заходів зі створення безбар'єрного простору - Ломакіна

Вона нагадала, що під час першого засідання Ради безбар`єрності, яке відбулося 24 червня, перша леді України Олена Зеленська зазначила, що безбар'єрність стає новою суспільною нормою.

"Маю надію, що принцип безбар'єрності та доступності буде присутнім і у тих завданнях міністерств, що не входять у Нацстратегію із створення безбар'єрного простору", - підсумувала Ломакіна.

Як повідомлялося, до створення Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар'єрності було залучено 15 міністерств, 47 громадських організацій та аналітичних центрів, від яких надійшло понад 250 пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-