У Києві створять Мапу доступності та додадуть її в мобільний застосунок

У Києві створять Мапу доступності та додадуть її в мобільний застосунок

Укрінформ
Київська міська рада підтримала створення Мапи доступності міста Києва.

Як повідомляє пресслужба Київради, рішення підтримали 85 депутатів, передає Укрінформ.

"З метою забезпечення умов для повноцінного користування міським середовищем всіма мешканцями Києва було розроблено проєкт рішення «Про створення та впровадження Мапи доступності міста Києва»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила ініціаторка проєкту рішення, депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба, рішення передбачає позначення на мапі інформаційно-аналітичної системи «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва» безбар'єрних маршрутів та місць, доступних для маломобільних людей.

Також передбачено включення відповідного сервісу до додатка «Київ Цифровий».

Читайте також: У Києві створять дві спецшколи для дітей з інвалідністю

«Успішна та стала політика на місцевому рівні залежить від облаштування доступних та безпечних маршрутів, громадських просторів для жінок та чоловіків. Мобільність та доступ до транспорту сприяють належній реалізації прав, зокрема і маломобільних груп населення. Це стосується доступу до роботи, культурних та освітніх установ, об’єктів соціальної сфери», – зазначила Кулеба.

За її словами, відповідно до прийнятого рішення буде створено програмний модуль «Інформаційна база об’єктів соціальної сфери в місті Києві» та інформаційний шар «Мапа доступності міста Києва».

Читайте також: У вітчизняних музеях і заповідниках триває створення безбар'єрного простору – Ломакіна

«Таким чином, рішення передбачає проведення аудиту міського простору на предмет доступності, розроблення «дорожньої карти» заходів з облаштування безбар’єрного середовища в місті, створення інтерактивної мапи, яка відображатиме поточний стан міського середовища та допомагатиме людині будувати безпечний та доступний маршрут з точки А в точку В», – підкреслила Кулеба.

Ухвалення рішення зумовлено необхідністю забезпечити виконання «Плану дій з досягнення рівності та імплементації Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті територіальної громади міста Києва на 2021-2023 роки», затвердженого у березні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-