Уряд схвалив план заходів із реалізації Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору

Уряд схвалив план заходів із реалізації Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив масштабний план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Відповідне рішення було ухвалене на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мінрегіоном, відповідно до розпорядження Кабміну про схвалення Нацстрагегії створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року розроблено проєкт розпорядження, яким пропонується затвердити план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Цей документ вже пройшов відповідні погодження», - сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов

У понеділок Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував розглянути на засіданні уряду цей план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який було презентовано на засіданні Ради безбар’єрності. “Загалом пропоную цей план, який ми сьогодні презентували, схвалити і, думаю, що це документ, який заслуговує на те, щоб він був прийнятий на уряді, зафіксований у нашій країні і відповідно, щоб далі ми проводили заслуховування виконання його, а також могли вести дуже предметний діалог”, - сказав тоді Шмигаль.

Читайте також: В Україні планують видати «довідник з безбар'єрності» - Олена Зеленська

Присутні міністри представили сім ключових проєктів цього плану, які відповідають на найбільші виклики, пов’язані з суспільними бар’єрами. Загалом до плану увійшли понад 250 проєктів, які наближають Україну до подолання шести найбільших бар'єрів у суспільстві: фізичних, економічних, цифрових, освітніх, інформаційних та громадських.

Участь у засіданні Ради безбар’єрності взяла перша леді Олена Зеленська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-