Штаб Терехова використовує сайт міськради Харкова для політреклами - ОПОРА

Штаб Терехова використовує сайт міськради Харкова для політреклами - ОПОРА

Укрінформ
Штаб секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова використовує сайт міської ради для політичної реклами, що може мати ознаки застосування адміністративного ресурсу.

Про це повідомляє ОПОРА, передає Укрінформ.

«Штаб секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, якого висунули на партійній конференції як кандидата на посаду міського голови Харкова від партії «Блок Кернеса - Успішний Харків», використовує сайт міської ради для політичної реклами, що може мати ознаки використання адміністративного ресурсу», - йдеться у повідомленні.

Зокрема зазначається, що у новині на сайті міськради від 25 вересня «Блок Кернеса» одноголосно підтримав кандидатуру Ігоря Терехова на виборах мера» Терехов заявляє про те, що команда «Блоку Кернеса - Успішний Харків» найближчим часом представить «Стратегію розвитку Харкова». Крім того, у новині Терехова називають кандидатом на посаду міського голови, хоча на той час офіційно він не був зареєстрованим міською ТВК. Також у новині Терехова називають «фаворитом серед харківських виборців на виборах мера».

Читайте також: Блок Кернеса висунув Терехова кандидатом у мери Харкова

У серпні, за даними ОПОРИ, на сайті міської ради викладали заяву партії «Блок Кернеса - Успішний Харків» із критикою на той час потенційного кандидата в мери Михайла Добкіна.

Як пояснив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області Микола Зінченко, розміщення на сайті міської ради інформації лише про одного кандидата є порушенням принципів рівного доступу учасників виборчого процесу до засобів масової інформації. «Крім того, це має ознаки використання адміністративного ресурсу. Фактично сайт міської ради використали у політичній боротьбі. Варто зазначити, що інформації щодо інших кандидатів чи потенційних кандидатів на сайті міської ради немає. Також немає й заяв від інших партій, які мають фракції у Харківській міській раді», - підкреслив Зінченко.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, якого 25 вересня висунули кандидатом на виборах мера під час конференції партії «Блок Кернеса - Успішний Харків», подав документи на реєстрацію у Харківську міську ТВК.

Читайте також: Одному з кандидатів у мери Харкова відмовили у реєстрації

Вибори Харківського міського голови призначено на 31 жовтня. Документи прийматимуться до 30 вересня.

Станом на 26 вересня міська ТВК зареєструвала шістьох кандидатів у мери Харкова: лідера харківської організації «Національний корпус» Костянтина Немічева, ексмера, ексголову ОДА Михайла Добкіна, депутата обласної ради (фракція ОПЗЖ) Валерія Говорова, депутата Харківської міськради від «Партії Шарія» Володимира Плетньова, ексдепутата міськради Дмитра Мариніна, підприємця Олександра Кондрусика.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-