Харківщина змушена відкривати ще дві COVID-лікарні

Харківщина змушена відкривати ще дві COVID-лікарні

Укрінформ
На Харківщині через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19 почали виводити з резерву медичні заклади: МОЗ дозволив відкрити з 1 жовтня обласну «чорнобильську» лікарню та Харківський міський пологовий будинок №2.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Максим Хаустов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на 28 вересня, згідно з новим розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, було виведено з резерву одну лікарню – це диспансер радіаційного захисту (так звана чорнобильська лікарня - ред.). Також було добавлено другий пологовий будинок для лікування хворих на COVID-19. З першого жовтня вони будуть приймати пацієнтів», - сказав Хаустов.

Читайте також: На Харківщині хворих з коронавірусом щотижня більшає на 50% – ОДА

За його словами, наразі заклади готуються до відкриття, зокрема, формуються медичні бригади для лікування хворих.

«Госпітальна база (після відкриття двох закладів - ред.) збільшиться на 280 ліжок, тобто становитиме 3 295 ліжок», - зазначив Хаустов. Відповідаючи на запитання журналістів, директор департаменту повідомив, що МОЗ поки не дозволив відкрити для прийому хворих на коронавірус обласний госпіталь ветеранів війни, хоча ОДА просила про його включення. Цей заклад введуть в роботу, якщо ситуація погіршиться.

Наразі Хаустов підтвердив, що є випадки, коли харків’ян везуть в лікарні в області.

«Якщо брати лікарні, розташовані в Харкові – і міські, і обласні, то їх завантаженість становить 82%», - сказав Хаустов.

Водночас на вечір 27 вересня відділення у міській лікарні №13 було заповнене на 100%, обласна інфекційна лікарня – на 93%.

Читайте також: У Чернігові COVID-хворих «на кисні» у чотири рази більше, ніж торік

На цей час у реанімаціях перебувають 108 пацієнтів (усього в області є 212 реанімаційних ліжок), із них 88 – на апаратах ШВЛ. За минулу добу в області госпіталізували 152 пацієнтів. Станом на ранок, в стаціонарах лікуються 1897 хворих (загальна завантаженість - 62%).

Як повідомлялося, на минулу добу в Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 547 осіб, одужало 148 хворих, підтверджено смерть двох людей.

Усього в регіоні зареєстровано 163 400 випадків СOVID-19, із них 149 263 хворих одужало, 3 885 – померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-