У Чернігові COVID-хворих «на кисні» у чотири рази більше, ніж торік

У Чернігові COVID-хворих «на кисні» у чотири рази більше, ніж торік

Укрінформ
У вересні цього року захворюваність на COVID-19 у Чернігові знаходиться на такому ж рівні, як торік у цьому місяці, та госпіталізованих тепер більше майже вдвічі, а пацієнтів на кисневій підтримці - в чотири рази.

Про це на розширеній нараді в мерії повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар, передає кореспондент Укрінформу.

"Порівнюючи вересень минулого року й вересень нинішній, ми бачимо, що захворюваність на COVID-19 знаходиться майже на одному рівні: за 27 днів цього місяця в Чернігові захворіло 618 осіб, торік було 586. Але госпіталізованих зараз майже вдвічі більше (158 проти 98), а кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки, зросла суттєво (53 проти 12 торік). Тобто, можемо говорити про те, що перебіг хвороби став важчим", - доповів Кухар.

За його словами, серед госпіталізованих у вересні - жодного вакцинованого пацієнта. З 618 захворілих тільки одна жінка була прищеплена вакциною Comirnaty/Pfizer.

Читайте також: Понад 98% госпіталізованих з коронавірусом є невакцинованими – Шмигаль

З початку пандемії у Чернігові виявили 15 690 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Померло від неї 469 жителів міста. Зараз хворіє 380 осіб, з них госпіталізовані 115.

Як повідомляло агентство, за минулу добу в Україні підтверджено 6 552 нові випадки COVID-19. За весь час пандемії захворіли 2 401 956 людей, померли від інфекції 55 863 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-