COVID уразив 80% легень: у Львові п'ятирічну дівчинку перевели з реанімації

COVID уразив 80% легень: у Львові п'ятирічну дівчинку перевели з реанімації

Оновлено
Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» 5-річну дівчинку, в якої COVID уразив 80% легень, відключили від ШВЛ і вже перевели з реанімації у палату.

Про це кореспонденту Укрінформу 28 вересня повідомили в лікарні.

«Діти не завжди одужують так швидко, як нам би хотілося. Але команда працює», - констатували лікарі та нагадали, що вчора, 27 вересня, цю 5-річну малечу з важкою полісегментарною пневмонією зняли з апарата ШВЛ і вона дихає сама.

За словами завідувачки відділенням реанімації та інтенсивної терапії Віри Приймакової, аналізи у маленької пацієнтки покращуються і лікарі сподіваються на перемогу над COVID-19.

Читайте також: В Ізраїлі кожна дев'ята заражена коронавірусом дитина отримала «тривалий» ковід

Пізніше дитину перевели з реанімації у звичайну палату. Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит».

«Наша малеча з важкою ковідною пневмонією - уже у відділенні! Сьогодні її перевели з реанімації у звичайну палату», - зазначили у лікарні і додали, що далі дівчинка буде одужувати під наглядом педіатрів, бо реанімація та інтенсивна терапія їй уже не потрібні.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівську обласну дитячу лікарню тиждень тому доставили тяжко хвору 5-річну дівчинку, у якої лікарі констатували двобічну полісегментарну пневмонію, викликану SARS-CoV-2, сепсис, дихальну, серцево-судинну і поліорганну недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини були уражені на 80%, і дихати їй допомагав апарат ШВЛ. За словами медиків, спочатку захворювання виглядало, як звичайна застуда - кашель, нежить, але три дні симптоми наростали дуже стрімко, тож із району дівчинку привезли в обласний Охматдит.

У Львівській області за оперативними даними, станом на 28 вересня, підтверджено 148 729 випадків інфікування коронавірусом, з яких одужали 136 564 особи, але 3 863 – померли.

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 401 956 осіб, одужало – 2 248 071, сталося 55 863 летальні випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-