Лікарі львівського Охматдиту рятують п’ятирічну дівчинку, в якої COVID уразив 80% легень

Лікарі львівського Охматдиту рятують п’ятирічну дівчинку, в якої COVID уразив 80% легень

Укрінформ
У Львівському Охматдиті зараз лікують 13 дітей із COVID-19, одна з них - п’ятирічна дівчинка у вкрай важкому стані: легені дитини уражені на 80%, дихати їй допомагає апарат ШВЛ.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

«Малечі 5 рочків, до нас її доставили з Львівщини. У дівчинки двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80%. Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ», - зазначено у повідомлені.

Як розповіли у лікарні, спочатку захворювання виглядало, як звичайна застуда - кашель, нежить, але три дні симптоми наростали дуже стрімко, тож із району дівчинку привезли в обласний Охматдит.

Читайте також: Карантинних обмежень навесні може не бути, якщо до кінця року більшість вакцинується – МОЗ

«Зараз наша мультидисциплінарна команда робить усе можливе для порятунку дівчинки. Якщо індекс оксигенації буде знижуватися, негативна динаміка буде зберігатися, підключимо дитину до ЕКМО", - сказала завідувач відділенням реанімації та інтенсивної терапії Віра Приймакова.

Лікарі наголошують, що батьки не мають зволікати, якщо звичайна застуда не минає. Якщо є симптоми коронавірусної інфекції, слід негайно звернутися до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, відразу телефонувати на "швидку" і повідомляти про підозру на COVID-19.

Читайте також: У Мукачеві усі госпіталізовані з COVID-19 пацієнти не були щеплені

За попередню добу, 22 вересня, у Львівській області провели 2327 досліджень на коронавірус, із них – 685 позитивних. За увесь час пандемії COVID-19 підтвердили у 146 443 мешканців Львівщини, з них 3811 людей померли, а 135 936 осіб одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-