Терехов зареєструвався на виборах мера Харкова

Терехов зареєструвався на виборах мера Харкова

Укрінформ
Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, якого висунула кандидатом на виборах мера Харкова партія "Блок Кернеса — Успішний Харків", подав документи на реєстрацію у Харківську міську територіальну виборчу комісію.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова цієї комісії Олена Матвієнко.

"Вранці Ігор Терехов, висунутий від партії "Блок Кернеса — Успішний Харків", подав документи на реєстрацію кандидатом у мери Харкова", - зазначила голова комісії.

За її словами, документи буде розглянуто, за правилами, протягом 5 днів.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня на конференції міської партійної організації "Блок Кернеса — Успішний Харків" секретар міськради Ігор Терехов одностайним голосуванням висунутий кандидатом у мери Харкова.

Читайте також: Одному з кандидатів у мери Харкова відмовили у реєстрації

27 вересня під час брифінгу у Харківської міської територіальної виборчої комісії пролунало, що на цей час отримано всього сім заяв про реєстрацію кандидатами на посаду мера міста. Шість кандидатів - самовисуванці, один - від політичної партії. Шість кандидатів зареєстровані, одному громадянину відмовили, бо він не надав необхідних документів. Претенденти, які отримали посвідчення кандидатів, можуть починати виборчу кампанію, у тому числі, відкривати виборчий фонд та рахунок для проведення заходів.

Читайте також: На виборах мера Харкова зареєстрували перших шістьох кандидатів

Станом на вечір 27 вересня до комісії ще не надійшли документи на реєстрацію кандидатів, висунутих на партійних конференціях напередодні: щодо Ігоря Терехова (ред. - «Блок Кернеса - Успішний Харків») та Олександра Скорика (ред. - «Європейська солідарність»).

26 вересня Харківська міська територіальна виборча комісія зареєструвала шість кандидатів у мери Харкова: лідера харківської організації "Національний корпус" Костянтина Немичева, ексмера Харкова, ексголову Харківської ОДА Михайла Добкіна, депутата Харківської обласної ради (фракція "Опозиційна платформа за життя") Валерія Говорова, депутата Харківської міськради від "Партії Шарія" Володимира Плетньова, ексдепутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, підприємця Олександра Кондрусика.

Читайте також: Блок Кернеса висунув Терехова кандидатом у мери Харкова

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова: він набрав близько 60% голосів. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці Шаріте від ускладнень внаслідок коронавірусу, а 23 грудня похований у Харкові на Алеї почесних громадян 2-го міського кладовища.

Терехов Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-