«Жовта» зона: на Київщині можуть закрити половину освітніх закладів

«Жовта» зона: на Київщині можуть закрити половину освітніх закладів

Укрінформ
У Київській області 653 заклади освіти зможуть продовжити роботу в “жовтій” зоні епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна адміністрація.

“Ситуація з COVID-19 у регіоні погіршується. Фіксуємо понад 200 нових інфікованих на добу. Саме тому з четверга в регіоні почнуть діяти протиепідемічні заходи. Серед нововведень “жовтої” зони епіднебезпеки – заборона відвідування закладів освіти, у яких немає 80% вакцинованих у колективі. Тож у наших педагогів залишилось дуже мало часу, щоб ситуацію виправити та забезпечити повноцінну роботу освітньої сфери. Ті садочки, школи, заклади професійно-технічної та фахової передвищої освіти й університети, які не дотримаються цієї вимоги, будуть зачинені. На онлайн-навчання дітей цього разу переводити не будуть. Це справедливе та необхідне рішення, адже доступ до вакцинації освітяни отримали ще в квітні”, – заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Читайте також: На Чернігівщині третина шкіл не зможе працювати в «жовтій» зоні

Загалом на Київщині функціонує 1255 закладів освіти, де працює сумарно 52 432 особи. Наразі в регіоні роботу в “жовтій” зоні епіднебезпеки зможуть продовжити 653 заклади. Серед них: 48% дитсадків, 57% шкіл, 48% позашкільних закладів освіти, 86% закладів професійно-технічної освіти.

Відповідно рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій передбачено посилення вакцинальної кампанії у регіоні, у тому числі й серед освітян.

Читайте також: Лише 10% шкіл на Львівщині зможуть працювати офлайн після запровадження «жовтої» зони

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня в Київській області 610 закладів освіти мали понад 80% вакцинованих у колективах, що вдвічі більше, ніж було тиждень тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-