Лише 10% шкіл на Львівщині зможуть працювати офлайн після запровадження «жовтої» зони

Лише 10% шкіл на Львівщині зможуть працювати офлайн після запровадження «жовтої» зони

Укрінформ
На Львівщині функціонують понад 1000 шкіл, з них лише трохи більше 10% зможуть продовжувати офлайн-навчання після запровадження жовтої карантинної зони.

Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Орест Чемерис, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Львівської ОДА.

«Відповідно до положень постанови Кабміну № 1236, навчальний заклад при жовтому рівні епіднебезпеки може працювати у звичному режимі у разі, якщо 80% персоналу (і педагогів, і допоміжного) отримали хоча би одну дозу вакцини від COVID-19. На Львівщині є майже 1100 шкіл і з них, на жаль, лише трохи більше 10% зможуть продовжувати навчання офлайн», - зазначив Чемерис.

При цьому у інших шкіл, за його словами, «будуть вимушені канікули».

Читайте також: Вся Україна з 23 вересня переходить у «жовту» карантинну зону

Представник ОДА також додав, що щодня в області збільшується кількість випадків захворювання на COVID-19. Динаміка госпіталізацій становить понад 65%.

«Відсьогодні хворих на COVID-19 прийматимуть Сокальська центральна і Рудківська лікарні, які певний час перебували у запасі. Ще цього тижня до роботи з ковідними пацієнтами залучаємо інші три заклади - Пустомитівська, Перемишлянська і Жидачівська лікарні. Наголошую, що від 93 до 98% госпіталізованих з коронавірусом людей не є вакцинованим», - додав Чемерис.

Як уточнили у департаменті освіти і науки Львівської ОДА, на 80% вакцинований персонал у 165 школах області. Найвищий відсотковий показник необхідного для офлайн-навчання рівня вакцинації працівників закладів освіти у Стрийському районі - 22,3%, Червоноградському - 21,4%, Дрогобицькому - 20%, найнижчий - у Львівському, лише 2,6 %.

Читайте також: США з листопада дозволять в’їзд вакцинованим туристам

Як повідомляв Укрінформ, вся Україна з 23 вересня переходить у жовту карантинну зону.

На Львівщині станом на 21 вересня щеплення від коронавірусу отримали 699 274 (з них – 384 452 другою дозою). За попередню добу в області провели 1264 дослідження на коронавірус, з них – 518 позитивних. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 145 309 осіб. Померли – 3799 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-