В Україні будують перший «сталевий будинок», що стане соціальним житлом

В Україні будують перший «сталевий будинок», що стане соціальним житлом

Фото
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у Маріуполі високо оцінив інновації у будівництві першого в Україні «сталевого будинку», який споруджують для надання соціального житла.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у Маріуполі під час огляду будівництва «сталевого будинку», йдеться на сайті Маріупольської міськради.

«Я в захваті від того, що бачу та від подальших планів. Будівля інноваційного характеру. Важливо, що вона розрахована на тих, хто найбільше потребує житла. У Маріуполі так високо підняли планку, що іншим дуже важко буде йти за такими стандартами», - сказав віцепрем'єр-міністр.

Олексій Резніков у Маріуполі оглянув будівництво першого в Україні «сталевого будинку» / Фото: mariupolrada.gov.ua

У міськраді нагадали, що цей проєкт фінансується Маріупольською міською радою, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Групи Метінвест. Сталь для цього багатоповерхового будинку виробляють на маріупольських меткомбінатах.

Читайте також: Квартири для переселенців у Золотому відремонтують "під ключ" - голова ОДА

На сьогодні вже зроблений цокольний поверх, будують перший та другий. Представники підрядної організації підкреслили, що повністю завершити всі роботи планують вже влітку 2022 року.

У міськраді кореспонденту Укрінформу додали, що цей проєкт допоможе знизити потребу міста в соціальному житлі, всього 120 сімей тут отримають доступне житло, і половина квартир призначена для «нових маріупольців» - переселенців з тимчасово окупованих територій. Також планується надати квартири людям гостродефіцитних професій - вчителям, медикам, співробітникам силових структур і комунальних підприємств.

Читайте також: В Мінреінтеграції розповіли, як кримські татари можуть отримати соціальне житло

Автори проєкту – переможці конкурсу молодих архітекторів «Steel Freedom Architecture Festival». На будівництві застосовуються унікальні надміцні плити. Крім того, новобудова площею понад 7 тисяч квадратних метрів буде мати найвищий рівень енергоефективності, констатували у міськраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-