В Одесі відремонтували приймальне відділення лікарні – фото

В Одесі відремонтували приймальне відділення лікарні – фото

Велике будівництво
Укрінформ
В Одесі після реконструкції відкрили приймальне відділення міської клінічної лікарні №10, оновлене відповідно до міжнародних стандартів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА. 

Зазначається, що реконструкцію приймального відділення "Міська клінічна лікарня №10" Одеської міської ради проводили за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». На проєкт витратили 16 млн гривень з державного бюджету і 40 млн з міського. За ці кошти не лише перепланували і відремонтували відділення, а й придбали сучасне медичне обладнання.

«За кошти держбюджету придбано комп’ютерний томограф Hitachi. Також у лікарню придбали монітори пацієнта, рентгенологічний апарат, ультразвукову систему, апарати ШВЛ. Очікується додаткова поставка ангіографа, магнітно-резонансного томографа та ендоскопічного обладнання», – розповів перший заступник голови обласної адміністрації Борис Волошенков.

Читайте також: У Конотопі відремонтували приймальне відділення лікарні – фото

У ході перепланування для приймального відділення розробили оптимальні клінічні маршрути пацієнтів і систему поділу по трьох лініях: «червоний коридор» – ургентні пацієнти, «жовтий коридор» – невідкладні пацієнти, «зелений коридор» – пацієнти, які отримують планову (амбулаторну) медичну допомогу.

«Така система дозволяє впорядкувати і прискорити отримання медичної допомоги, як ургентними пацієнтами, так і тим хворим, які надходять в плановому порядку», - пояснюють в Одеській ОДА.

Читайте також: У Жмеринці відкрили оновлене приймальне відділення лікарні

У приймальному відділенні обладнано дві операційних зали, діагностичний блок з томографічною, рентгенологічною та УЗД-діагностикою, ізолятор для хворих з симптомами інфекційних захворювань і палати інтенсивної терапії. Також є цілодобова рецепція і кол-центр з можливістю електронного запису.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що за програмою «Велике будівництво» у кожній області України з’являться лікарні нового формату, які відповідатимуть рівню провідних європейських клінік.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-