У Жмеринці відкрили оновлене приймальне відділення лікарні

У Жмеринці відкрили оновлене приймальне відділення лікарні

Фото
Укрінформ
У Жмеринці Вінницької області за програмою "Велике будівництво" оновили приймальне відділення міської лікарні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Вінницької ОДА

"Відділення Жмеринської міської лікарні – перше з 10 відділень, які незабаром будуть відкриті у всіх опорних лікарнях області в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Завдяки цій програмі загалом 26,5 млн грн було надано з державного бюджету на реконструкцію та оснащення першого поверху головного корпусу Жмеринської лікарні під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги та реанімації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на ремонтні роботи у приймальному відділенні було виділено 8,5 млн грн з державного бюджету та 5,8 млн грн з місцевого бюджету. У процесі реконструкції тут замінили віконні та дверні заповнення, відремонтували внутрішні приміщення, замінили сантехнічні прилади, а також відремонтували ганки, пандуси та козирки над вхідними дверми. Окрім того, забезпечено доступність відділення для маломобільних груп населення. До приміщення лікарні прибудували бокс для автомобілів швидкої допомоги.

Під час реконструкції підсилено пожежну безпеку приміщення, замінені всі інженерні мережі і посилені несучі конструкції стін будівлі. А в кабінетах КТ і рентген-діагностики зробили повний комплекс захисту від рентгенівського опромінення для безпеки персоналу і пацієнта.

Також у відділення підвели централізовану систему подачі медичного кисню. Тепер усі приміщення приймального відділення відповідають сучасним нормам з дотриманням вимог до маршруту пацієнта.

Для оснащення сучасним діагностичним медичним обладнанням реконструйованого відділення з державного бюджету було виділено ще 18 млн грн.

Читайте також: На Волині оновили приймальне відділення Ратнівської райлікарні

Відтепер у Жмеринській міській лікарні є комп’ютерний томограф Siemens, вартістю 12,4 млн грн, рентгенівська діагностична система IMAX 7700F, яка коштує 4,8 млн грн, та ультразвукова діагностична система SonoBook за 0,8 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-